Szuper finom amerikai sült krumpli: világbajnok köret egyszerűen

Az ínycsiklandó tater tot hasonlít a krokettre, csak nem kell bundázni a krumplis masszát.

Tater tot recept

Ha ettél már finom sült krumplit, akkor ez az. Nem hiába, hogy az amerikaiak megőrülnek érte, hihetetlen mennyiséget fogyasztanak belőle. A legtöbben fagyasztva veszik, de elkészíteni sem bonyolult. Az alapváltozatot kedvedre variálhatod, rakhatsz hozzá zöldfűszert, de sajttal is feldobhatod. 

Tater tot recept

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál bors
  • 2 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit pucold meg, mosd meg, rakd egy lábosba, és önts rá annyi vizet, amennyi ellepi. Főzd félig puhára 10 perc alatt, majd szűrd le, és csepegtesd le.

A krumplit még melegen pucold meg, és hagyd kihűlni. Reszeld le, keverd hozzá a kukoricakeményítőt, a sót, a borsot és a reszelt vagy préselt fokhagymát. Formázz a masszából kis rudakat, és bő, forró olajban süsd aranybarnára minden oldalát. 
A hagyományos sült krumplit is elkészítheted úgy, ahogy az étteremben kínálják, ropogósan. Csak vess be néhány trükköt!

Ezt is szeretjük