A tökéletes házi tatár bifsztek receptje: pirítósra kenve előételnek mennyei
A tatár bifsztek sokak kedvenc előétele: akár karácsonyi asztalon is ott a helye.

A tatár bifsztek olyan, mint a lecsó: mindenkinek, aki szokta készíteni, megvan a maga biztos receptje, és minden más megoldást hajlamos szentségtörésnek tartani. Van, aki darált húsból készíti, más szerint apróra kell a húst vágni. Van, aki napokig érleli, más egy rövid ideig pácolja csak. A tálalás tekintetében azonban teljes az egyetértés: pirítóssal, zöldségekkel és lila hagymával az igazi.
Tatár beefsteak
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kétszer darált marhabélszín
- 2 teáskanál Worcestershire-szósz
- 2 teáskanál pirospaprika
- 2 tojássárgája
- 1 kis hagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 teáskanál ketchup
- 1 teáskanál só
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 kávéskanál bors
A tálaláshoz:
- zöldségek
- lila hagyma
- pirítós
- puha vaj
Elkészítés:
A darált húst gyúrd össze a reszelt hagymával és a többi hozzávalóval. Dolgozd össze egyneműre, és tedd a hűtőbe néhány órára, hogy az ízei összeérjenek. Tálalás előtt egy órával vedd ki a vajat a hűtőből, hogy puha legyen. Az ízlés szerint adagolt zöldségeket és a lila hagymát darabold fel. A tatár bifszteket helyezd csinosan egy tálra, rakd mellé a zöldségeket és a vajat, és frissen sült pirítóssal tálald.
Így készül az erdélyi töltött káposzta: másnap még finomabb
Az ünnepi asztal egyik kötelezője a töltött káposzta, amelyből érdemes dupla adaggal készíteni, mert másnap és harmadnap még finomabb.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: da-kuk / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- olívaolaj
Így készül az eredeti olasz bruschetta: extra fokhagymásan az igazi

- egytálétel
- tepsis krumpli