Tartármártásrecept
Halhoz és rántott finomságokhoz
A rántott hal és társai egyszerűen elképzelhetetlenek az ínycsiklandó tartár nélkül.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az itthon hagyományosan készített és megszokott tartármártás jelentősen különbözik az egyébként a világ többi országban ezen a néven népszerűvé lett szósztól, most megismerheted mindkettő receptjét.

Ez egy nagyon egyszerű szósz, amit mindenki egy kicsit másképp készít, ahogy otthon megszokta, vagy ahogy megszerette, variáld bátran, használj hozzá különböző fűszereket, akár több, különböző ízesítésű adagot is készíthetsz, képtelenség, hogy az ünnepek alatt ne fogyjon el.

Tartármártás - Sauce Tartare

Hozzávalók:

  • 3 keményre főtt tojássárgája
  • 1 evőkanálnyi citromlé vagy ecet
  • 1 evőkanálnyi darabolt kapribogyó
  • 2 evőkanálnyi aprított csemegeuborka
  • 3 evőkanálnyi friss aprított petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi mustár
  • 2,4 dl olívaolaj
  • só ízlés szerint

Elkészítés ideje:

15 perc.

Elkészítés menete:

Először is főzd keményre a tojásokat, majd a fehérjét távolítsd el róluk, a sárgájákat pedig dolgozd össze a mustárral és némi sóval. Folyamatos kevergetés mellett adagold hozzá az olívaolajat, időnként állj meg vele, és csak kevergesd, majd folytasd az adagolást. Ha már eléggé szószszerű, add hozzá a citromlevet és a maradék olívaolajat, szintén folyamatos keverés mellett.

A kapribogyóból és az uborkából nyomkodd ki a levet, majd ezeket is keverd a mártáshoz, aztán mehet bele a petrezselyem is, keverd jól össze, kóstold meg, sózd meg, ha még szükséges, és már kész is vagy.

Tartármártás

Hozzávalók:

  • 2 tojás
  • 1 pohár - 2,5 dl - tejföl
  • 1,5 evőkanál mustár
  • csipetnyi fehérbors
  • 1 kiskanálnyi méz
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 fél citrom leve

Elkészítés ideje:

Tíz perc.

Elkészítés menete:

A tojásokat válaszd ketté, a fehérjéket zárd be a hűtőbe, velük most nem kell foglalkoznod. A sárgájákat keverd el a mustárral, majd szép lassan jöhet hozzájuk a többi összetevő is, lehetőleg folyamatosan kevergesd, és úgy adagold őket. Ha szépen összeállt, kész is vagy vele, tálalhatod, vagy a legjobb, ha előtte jól lehűtöd.

A legfinomabb mártogatósok

Ha vendégeket fogadsz, és készítesz némi rágcsálnivalót, kínálj mellé mártogatósokat is, mindenki imádni fogja!

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

OLVASD EL EZT IS!

sajt lead
  • sajt
  • saláták, zöldséges ételek

Isteni sajtos ropogós

Ezt is szeretjük