Sűrű tárkonyos sertésraguleves, ami megnyugtatja a másnapos gyomrot

Még ma készítsd el ezt a tárkonyos sertésragulevest, a szilveszteri buli után jól jöhet.

Légy körültekintő, újév napján még véletlenül se kerüljön szárnyas az asztalra. Így ez a sűrű, zöldségekkel és ízekkel teli raguleves is szerencsehozó sertésből készül. A különleges tárkony másnaposság ellen igazi orvosság. Főzd meg az levest a buli előtt, hogy holnap csak meg kelljen melegíteni.

tarkonyos-zoldeseges-raguleves

Tárkonyos sertésraguleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 40 dkg sertéscomb
  • 3 db krumpli nagyobb
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa
  • 1 db cukkini
  • 4 evőkanál olaj
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tejszín
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 db leveskocka
  • 1 evőkanál tárkony
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 kávéskanál majoranna
  • 1 teáskanál mustár
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket pucold meg, és karikázd fel. A hagymát vágd apróra, majd kevés forró olajon párold meg. Rakd hozzá a megmosott, kisebb kockákra vágott húst, és kevergesd fehéredésig. Mehetnek bele a zöldségek is, öntsd fel másfél liter vízzel. Ízesítsd sóval, borssal, friss tárkonnyal, majoránnával és babérlevéllel, majd morzsold bele a leveskockát.
 

Kis lángon főzd körülbelül 50 percig, amíg a hús meg nem puhul. A tejfölt, a tejszínt, a mustárt, a citromlevet, a lisztet jól keverd össze, majd rakj hozzá egy-két merőkanál főzőlevet. Öntsd a levesbe, és forrald még öt-tíz percig. Tálaláskor kínálj hozzá tárkonyecetet.

tarkonyos-raguleves-receptje
Ezt is szeretjük