Gyors, tárkonyos lencseleves tejfölösen: fillérekből kész van, és nagyon kiadós
A tárkonyos lencseleves sok zöldséggel és tejfölös habarással fő.
A tárkonyos lencseleves ideális választás arra az esetre, ha lencsét szeretnél enni, de nincs időd órákat várni arra, hogy puhára főjön a bele való füstölt hús. Ez a leves egyszerű zöldségalapléből készül, és tejfölös habarás sűríti. A citrom azonban ebben az esetben is elhagyhatatlan.
Tárkonyos lencseleves
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg lencse
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 2 dl tejföl
- 1.5 l alaplé
- 1 teáskanál citromlé
- 1 sárgarépa
- 1 fehérrépa
- 1 hagyma
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál tárkony
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A lencsét előző este öblítsd le és áztasd be. Másnap kevés olajon fonnyaszt meg az apróra vágott hagymát. Közben a répákat pucold meg és szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, együtt pirítsd néhány percig, majd húzd le a tűzről, és hintsd meg pirospaprikával. Add hozzá a lencsét, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a bele a babérlevelet, és forrás után kis lángon 30-40 perc alatt főzd puhára.
Amikor a lencse már megfőtt, a tejfölt keverd el a liszttel és egy-két evőkanállal a főzőléből. Ezzel sűrítsd be a levest. Ha kézi habverővel kevergeted, nem lesz csomós. A végén add hozzá a tárkonyt és ízlés szerinti mennyiségben citromlevet is, majd forrald össze.
Lencséből egyben sült fasírtot is készíthetsz, ami akár az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.
Mutatós lencsefasírt kaporral keverve: húsmentesen is laktató fogás
Őzgerincformában sütve nemcsak mutatósabb a fasírt, de az elkészítése is sokkal gyorsabb. Akár ünnepi ebédeken is megállja a helyét, és amíg sül, a köretet is elkészítheted.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció