Gyors, tárkonyos lencseleves tejfölösen: fillérekből kész van, és nagyon kiadós

A tárkonyos lencseleves sok zöldséggel és tejfölös habarással fő.

Tárkonyos lencseleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tárkonyos lencseleves ideális választás arra az esetre, ha lencsét szeretnél enni, de nincs időd órákat várni arra, hogy puhára főjön a bele való füstölt hús. Ez a leves egyszerű zöldségalapléből készül, és tejfölös habarás sűríti. A citrom azonban ebben az esetben is elhagyhatatlan.

Tárkonyos lencseleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg lencse
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 babérlevél
  • 2 dl tejföl
  • 1.5 l alaplé
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál tárkony
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lencsét előző este öblítsd le és áztasd be. Másnap kevés olajon fonnyaszt meg az apróra vágott hagymát. Közben a répákat pucold meg és szeleteld fel. Amikor a hagyma már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, együtt pirítsd néhány percig, majd húzd le a tűzről, és hintsd meg pirospaprikával. Add hozzá a lencsét, öntsd fel alaplével, sózd, borsozd, tedd bele a bele a babérlevelet, és forrás után kis lángon 30-40 perc alatt főzd puhára.

Amikor a lencse már megfőtt, a tejfölt keverd el a liszttel és egy-két evőkanállal a főzőléből. Ezzel sűrítsd be a levest. Ha kézi habverővel kevergeted, nem lesz csomós. A végén add hozzá a tárkonyt  és ízlés szerinti mennyiségben citromlevet is, majd forrald össze.

Lencséből egyben sült fasírtot is készíthetsz, ami akár az ünnepi asztalon is megállja majd a helyét.

Mutatós lencsefasírt kaporral keverve: húsmentesen is laktató fogás

Őzgerincformában sütve nemcsak mutatósabb a fasírt, de az elkészítése is sokkal gyorsabb. Akár ünnepi ebédeken is megállja a helyét, és amíg sül, a köretet is elkészítheted.

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük