Sűrű, melengető tárkonyos csirkeraguleves: rengeteg zöldség fő benne
Úgy az igazi a tárkonyos csirkeraguleves, ha sok zöldség fő benne.
Akár egy hétköznapi vacsorán is asztalra kerülhet ez a finom, sűrű tárkonyos csirkeraguleves, amely a sok-sok belefőzött zöldségnek köszönhetően téli vitaminforrásnak is tökéletes. Akkor a legfinomabb, ha az ízek kis lángon, lassan főnek össze. A tárkonyt csak a főzés végén add a leveshez, és mivel erőteljes íze van, bánj vele óvatosan.
Tárkonyos csirkeraguleves
Hozzávalók
- 50 dkg filézett csirkemell
- 10 dkg zöldborsó
- 2 szál zellerzöld
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 közepes sárgarépa
- 2 evőkanál tejföl
- 2 teáskanál tárkony
- 1 fehérrépa
- 1 vöröshagyma
- 1 nagyobb krumpli
- 1 l alaplé
- 0.5 zeller
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkemellet kockázd fel, sózd, borsozd, és egy lábosban olívaolajon pirítsd fehéredésig. Ha kész, szűrőlapáttal szedd ki, és tedd félre. A répákat és a zellert tisztítsd meg, és szeleteld fel. Ugyanabban a lábosban, amelyikben a hús sült, szükség szerint még egy kis olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a zúzott fokhagymát és a zöldségeket, és kevergetve pirítsd néhány percig. Tedd hozzá vissza a csirkemellkockákat, öntsd fel alaplével, dobd bele a megmosott, egészben hagyott zellerzöldet, enyhén sózd, borsozd, és kis lángon gyöngyöztetve főzd össze az egészet egy óra alatt. A kockákra vágott krumplit fél óra múlva add hozzá. A főzés legvégén kanalazd bele a tejfölt, szórd meg tárkonnyal, és forrald össze. Tálalás előtt a zellerszárat halászd ki belőle.
Levesbetétet ízlés szerint főzhetsz bele - ezzel a finom házi daragaluskával például nem lőhetsz mellé.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció