Krémes és fűszeres tandoori csirkemell: ezek az összetevők nem hiányozhatnak belőle
A tandoori csirkemell lelke a sok-sok fűszerből álló pác, amelyet krémes mártással dobhatsz fel.
Az indiai ízek szerelmesei biztosan találkoztak már a tandoori csirkemellel. A hússzeletekhez való fűszerkeveréket érdemes nagy adagban előkészíteni, mert akár fél évig is eláll lezárt üvegben. A pácolásra is hagyj elég időt, hogy a mennyei ízek alaposan átjárhassák a szeleteket.
Tandoori csirkemell
Hozzávalók
A fűszerkeverékhez:
- 1 evőkanál őrölt koriander
- 1.5 teáskanál kurkuma
- 1 teáskanál őrölt kömény
- 1 teáskanál garam masala
- 0.5 teáskanál pirospaprika
- 0.5 teáskanál füstölt paprika
- 0.25 teáskanál cayenne-bors
- 0.25 teáskanál fahéj
- 0.25 teáskanál fokhagymapor
- 0.25 teáskanál szerecsendió
A páchoz:
- 80 dkg csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 2.5 dl görög joghurt
- 2 evőkanál reszelt gyömbér
- 2 teáskanál só
- 1 hagyma
- 1 citrom leve
- 0.5 dl olaj
A szószhoz:
- 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
- 5 dkg vaj
- 1 hagyma
- 1 citrom leve
- 1 csokor koriander
- 1 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál currypor
- 1 teáskanál garam masala
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagy darabokra. A fűszerkeverék hozzávalóit keverd el egy tálban. A páchoz való fokhagymát, reszelt gyömbért, hagymát, citromlevet és olajat pépesítsd egy aprítógépben egyneműre. Szedd egy tálba. Add hozzá a sót, a joghurtot, egy nagy evőkanál fűszerkeveréket, és forgasd bele a csirkedarabokat. Pihentesd őket a hűtőben egy éjszakát.
A maradék fűszerkeveréket helyezd zárható dobozba vagy üvegbe, és későbbi felhasználásig tartsd szobahőmérsékleten. Másnap a csirkét szedd ki a pácból, és egy serpenyőben süsd őket fehéredésig. Ez nagyjából 7-10 perc.
A szószhoz egy tiszta serpenyőben olajon párold üvegesre a hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral és a garam masalával. Várj egy-két percig, amíg a hagyma magába szívja a fűszerek ízét, majd öntsd hozzá a paradicsomkonzervet. Tedd vissza a tűzre, sózd és borsozd meg, és kis lángon húsz perc alatt főzd össze. Ekkor add hozzá a kisült csirkekockákat, a vajat és a tejszínt. Keverd el, amíg egynemű lesz. Forrald össze pár perc alatt.
A végén ízesítsd a citrom kifacsart levével és apróra vágott korianderrel. Tálald házi készítésű naan kenyérrel.
Az indiaiaknak a palacsintájuk is csodás: ebbe a sós változatba zöldségek is kerülnek.
Fűszeres, indiai sós palacsinta: zöldséges verziót mutatunk
Az izgalmas indiai palacsinta önmagában is finom, de érdemes valamilyen kence, saláta vagy tunkolós fogás mellé kínálni.
ElolvasomKép: Michael Barrow Photography / Getty Images
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció