Krémes és fűszeres tandoori csirkemell: ezek az összetevők nem hiányozhatnak belőle

A tandoori csirkemell lelke a sok-sok fűszerből álló pác, amelyet krémes mártással dobhatsz fel.

Tandoori csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az indiai ízek szerelmesei biztosan találkoztak már a tandoori csirkemellel. A hússzeletekhez való fűszerkeveréket érdemes nagy adagban előkészíteni, mert akár fél évig is eláll lezárt üvegben. A pácolásra is hagyj elég időt, hogy a mennyei ízek alaposan átjárhassák a szeleteket.

Tandoori csirkemell

Hozzávalók

A fűszerkeverékhez:

  • 1 evőkanál őrölt koriander
  • 1.5 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál garam masala
  • 0.5 teáskanál pirospaprika
  • 0.5 teáskanál füstölt paprika
  • 0.25 teáskanál cayenne-bors
  • 0.25 teáskanál fahéj
  • 0.25 teáskanál fokhagymapor
  • 0.25 teáskanál szerecsendió

A páchoz:

  • 80 dkg csirkemellfilé
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2.5 dl görög joghurt
  • 2 evőkanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál
  • 1 hagyma
  • 1 citrom leve
  • 0.5 dl olaj

A szószhoz:

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 5 dkg vaj
  • 1 hagyma
  • 1 citrom leve
  • 1 csokor koriander
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 evőkanál currypor
  • 1 teáskanál garam masala
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagy darabokra. A fűszerkeverék hozzávalóit keverd el egy tálban. A páchoz való fokhagymát, reszelt gyömbért, hagymát, citromlevet és olajat pépesítsd egy aprítógépben egyneműre. Szedd egy tálba. Add hozzá a sót, a joghurtot, egy nagy evőkanál fűszerkeveréket, és forgasd bele a csirkedarabokat. Pihentesd őket a hűtőben egy éjszakát.

 

A maradék fűszerkeveréket helyezd zárható dobozba vagy üvegbe, és későbbi felhasználásig tartsd szobahőmérsékleten. Másnap a csirkét szedd ki a pácból, és egy serpenyőben süsd őket fehéredésig. Ez nagyjából 7-10 perc. 

 

A szószhoz egy tiszta serpenyőben olajon párold üvegesre a hagymát. Húzd le a tűzről, keverd el a curryporral és a garam masalával. Várj egy-két percig, amíg a hagyma magába szívja a fűszerek ízét, majd öntsd hozzá a paradicsomkonzervet. Tedd vissza a tűzre, sózd és borsozd meg, és kis lángon húsz perc alatt főzd össze. Ekkor add hozzá a kisült csirkekockákat, a vajat és a tejszínt. Keverd el, amíg egynemű lesz. Forrald össze pár perc alatt.

 

A végén ízesítsd a citrom kifacsart levével és apróra vágott korianderrel. Tálald házi készítésű naan kenyérrel.

Az indiaiaknak a palacsintájuk is csodás: ebbe a sós változatba zöldségek is kerülnek.

Fűszeres, indiai sós palacsinta: zöldséges verziót mutatunk

Az izgalmas indiai palacsinta önmagában is finom, de érdemes valamilyen kence, saláta vagy tunkolós fogás mellé kínálni.

Elolvasom

Kép: Michael Barrow Photography / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük