Illatos és szaftos ebéd 25 perc alatt
Fűszerkéregben sült szűzpecsenye
A szűzpecsenyét borzasztó egyszerűen elkészítheted.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha a húst már beszerezted, tulajdonképpen alig fél óra alatt isteni finomság díszeleghet az asztalon, ami gyakorlatilag bármilyen körettel finom, tálalhatod krumplival, salátával, rizzsel vagy tésztával.

Ha egy kicsit pikánsabb ételt szeretnél, akkor a fűszereket mustár társaságában dörzsöld a húsba!

Szűzpecsenye fűszerkéregben

Hozzávalók:

  • 50 dkg szűzpecsenye - két kisebb darab
  • 8 dkg vaj
  • 1 csapott evőkanálnyi kakukkfű
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 szál rozmaring
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés ideje:

25 perc.

Elkészítés menete:

A fokhagymát reszeld le, a húst tisztítsd meg jó alaposan. A fűszereket és a fokhagymát egy kis tálkában gyűjtsd össze, önts rájuk egy kis olívaolajat, keverd őket össze, majd ezzel dörzsöld be jó alaposan a húst. Ha van rá időd, tedd a hűtőbe egy órára pácolódni, de ha ez kimarad, akkor se lesz nagy baj.

A vajat olvaszd fel egy serpenyőben, csöpögtess mellé némi olívaolajat is, majd ha már elég forró az olaj és a vaj keveréke, pirítsd meg benne a hús minden oldalát hirtelen. Ha ezzel megvagy, a sütőt kapcsold be, és 150 fokon süsd körülbelül 15 percig a husit. Ha ez letelt, nézd meg, hogy átsült-e - elvileg igen -, és ha jó, akkor tálalhatod is.

Isteni zöldköretek a szaftos hús mellé

Amíg a hús a sütőben pirul, dobj össze egy nagyobb adag finom, zöldségekből álló, egészséges köretet!

Ezt is szeretjük