Szuperomlós szűzpecsenye almával és hagymával sütve: remekül kiegészítik egymást
A párolt alma és hagyma nagyon jól megy a puha, omlós szűzpecsenyéhez.

Nagyon finom lesz a szűzpecsenye, ha puhára párolt almával és hagymával készül együtt. Mivel ez a húsrész elég hamar átsül, a gyümölcsöt és a hagymát először párold elő, és csak utána tedd mellé a tepsibe. A fűszeres szaft átjárja az almaszeleteket, és páratlan zamatot ad nekik.
Szűzpecsenye almával és hagymával
Hozzávalók 4 személyre
- 2 szűzpecsenye
- 2 alma
- 2 dkg vaj
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 dk olaj
- 1 dl száraz fehérbor
- 1 nagy hagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
Elkészítés:
A szűzpecsenyét szórd meg sóval. Egy deci olajat keverj el a zúzott fokhagymával, a kakukkfűvel és a borssal. Kend meg a húsokat ezzel a keverékkel, és hagyd egy órát pihenni. A pácolási idő végén egy száraz serpenyőben nagy lángon pirítsd körbe a húsokat, majd tedd át őket egy tepsibe.
A hagymát és az almát vágd cikkekre. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, olvaszd fel a vajat. Tedd rá az almát és a hagymát, öntsd fel borral, és lefedve párold nagyjából öt percig. A keveréket kanalazd a hús mellé a tepsibe. Alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe húsz percre. Amikor kész, vedd ki a sütőből, pihentesd tíz percig, és utána szeleteld.
Almából selymes és fűszeres szendvicskrémet is varázsolhatsz.
Krémes almavaj alig valamiből: a sima kenyeret is feldobja
Elképesztően krémes és selymes az édes almavaj, érdemes nagy adaggal készíteni belőle, imádni fogod!
ElolvasomKép: wsmahar / Getty Images

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció