Villámgyors szűzérmék baconben sütve: szétomlik a szádban

A baconbe tekert szűzérméket minimális időráfordítással elkészítheted, és ez a fogás egyszerűen fantasztikus lesz!

Az étteremben sem kapsz finomabbat! A sertéshús legnemesebb részében soha nem fogsz csalódni, hisz a szűzpecsenye biztosan puha, omlós lesz, és baconbe csavarva esélye sincs kiszáradni. Serpenyőben vagy tepsiben is megsütheted, a fokhagymás-mustáros páctól még ízletesebb lesz.

szuzpecsenye-baconben

Szűzérmék baconben sütve

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg szűzpecsenye
  • 8 szelet bacon
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét vágd körülbelül három centi vastag szeletekre. Keverd össze egy tálban az olívaolajat, a mustárt, a sót, a borsot, a zúzott fokhagymát, és kend be vele a hússzeleteket. Jót tesz neki, ha hagyod a pácban egy kicsit. Tekerd be mindegyik érmét egy szelet baconnel, sőt, a tetejét és az alját is befedheted vele. Tűzd meg fogvájóval, hogy sütés közben ne nyíljon szét.
 

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakd bele a göngyölt szűzérméket. Oldalanként süsd meg körülbelül három-három perc alatt. Ha szeretnéd, tepsiben is elkészítheted. Ebben az esetben tedd 180 fokos sütőbe, és süsd meg 20 perc alatt. Ezt a fogást csak úgy tudod elrontani, ha túlsütöd.

szuzpecsenye-baconben-recept
Ezt is szeretjük