Pihe-puha, szőlős piskóta: bármennyit készítesz belőle, villámgyorsan elfogy
A piskótát is feldobhatod néha: friss, zamatos szőlőszemekkel az ősz kedvence lesz.
A szőlő jótékony hatással van a szervezetre, ráadául élénkítő is, így lendületet ad az őszi napokra. Most van a szezonja, így olcsón hozzájuthatsz. A piskóta sem drága tészta, és nem veszi el sok idődet az elkészítése. Akár hetente is az asztalra teheted, mert az egész család szeretni fogja.
Szőlős piskóta recept
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 dl meleg víz
- 1 dl olaj
- 1 fürt szőlő
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
Mosd meg alaposan a szőlőszemeket, és egy kicsit csepegtesd le. Válaszd szét a tojásokat, és a sárgáját habosítsd a cukorral. Add hozzá a vaníliás cukrot, a meleg vizet és az olajat is. Keverd össze a sütőport a liszttel, fokozatosan adagold a tojássárgás masszához, majd dolgozd csomómentesre. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztához. Vigyázz, nehogy megtörd!
Borítsd bele a masszát egy kerek, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy egy tepsibe, és nyomkodd bele a szőlőszemeket. Told be a sütőbe, és 160 fokon süsd meg 30 perc alatt. Tűpróbával bizonyosodj meg arról, hogy átsült-e. Szúrj egy hústűt vagy kést a piskótába. Ha nem ragad rá massza, biztosan elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció