Pihe-puha, szőlős piskóta: bármennyit készítesz belőle, villámgyorsan elfogy
A piskótát is feldobhatod néha: friss, zamatos szőlőszemekkel az ősz kedvence lesz.

Pihe-puha, szőlős piskóta: bármennyit készítesz belőle, villámgyorsan elfogy
Ez is érdekelhet

Konzervzöldség a konyhatitok nyitja? (x)

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Hip-hop sztárok és underground DJ-k a Soundon (x)

A Z-generáció leghűbb társa (x)

Napi 8 órában ülőmunkát végzel? 3 tipp, ami a segítségedre lehet! (x)

beauty and style

Überszexi melltartók mélyen dekoltált ruhákhoz: nem rontja el a képet a kilógó pánt »

Frissítő, hidratáló turmix: egész nyáron ragyogni fog a bőröd, ha ezt iszod »

Védelmet nyújt a bőrnek, és a barnulást is segíti: napozókrémet teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szőlő jótékony hatással van a szervezetre, ráadául élénkítő is, így lendületet ad az őszi napokra. Most van a szezonja, így olcsón hozzájuthatsz. A piskóta sem drága tészta, és nem veszi el sok idődet az elkészítése. Akár hetente is az asztalra teheted, mert az egész család szeretni fogja. 

Szőlős piskóta recept

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 dl meleg víz
  • 1 dl olaj
  • 1 fürt szőlő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

Mosd meg alaposan a szőlőszemeket, és egy kicsit csepegtesd le. Válaszd szét a tojásokat, és a sárgáját habosítsd a cukorral. Add hozzá a vaníliás cukrot, a meleg vizet és az olajat is. Keverd össze a sütőport a liszttel, fokozatosan adagold a tojássárgás masszához, majd dolgozd csomómentesre. A tojásfehérjét verd kemény habbá a csipet sóval, és fakanállal óvatosan forgasd a tésztához. Vigyázz, nehogy megtörd!
 

Borítsd bele a masszát egy kerek, vajjal kikent, liszttel megszórt tortaformába vagy egy tepsibe, és nyomkodd bele a szőlőszemeket. Told be a sütőbe, és 160 fokon süsd meg 30 perc alatt. Tűpróbával bizonyosodj meg arról, hogy átsült-e. Szúrj egy hústűt vagy kést a piskótába. Ha nem ragad rá massza, biztosan elkészült. Tálaláskor szórd meg porcukorral. 

Ezt is szeretjük