Így készül a népszerű orosz túrólepény, a szirnyiki: csak elkevered, és kész
Az egyik legnépszerűbb orosz édesség, a külseje már-már a lepényre emlékeztet, az ízéről pedig a túrógombóc is eszedbe juthat.
Az oroszok imádják a túrót, így nem csoda, ha még a lepényeket is azzal készítik. Joghurttal vagy édes tejföllel, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra.

Szirnyiki recept
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg túró
- 10 dkg liszt
- 4 evőkanál cukor
- 3 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
Elkészítés:
A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd meg. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját pedig keverd a túróhoz. Add hozzá a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Szórd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet, és azzal is dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a tojáshabot.
Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele a masszából egy evőkanállal. A kupacokat kicsit lapítsd el, majd süsd a lepénykék mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és már kínálhatod is.


Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció