5 perces, színes zöldséglepény: önmagában és köretként is megállja a helyét
Ha csak egy tökéletes, húsmentes fogást keresel a hétvégére, ez legyen az. Gyors, finom és laktató!

5 perces, színes zöldséglepény: önmagában és köretként is megállja a helyét
Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

Ezek a legdivatosabb állatmintás darabok az üzletekben: 10 ezer forint alatt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zöldséges lepény hétvégére, de akár ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás, ha éppen nem kívánod a húst. Hagyományos krumpli helyett kipróbálhatod édesburgonyával, sőt, további zöldségekkel is gazdagíthatod. Vagy dobd fel fűszeres, tejfölös mártogatóssal!

Hozzávalók:

  • 35 dkg krumpli
  • 35 dkg sárgarépa
  • 35 dkg cukkini héjastól
  • 4 evőkanál kukoricaliszt
  • 3 evőkanál rizsliszt
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kiskanál őrölt kömény
  • 1 kiskanál őrölt bors
  • 1 kis csokor petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit és a répát pucold meg, és a cukkinivel együtt reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Add hozzá a kétféle lisztet, a tojást, és ízesítsd a fűszerekkel. Keverd össze jó alaposan.

Serpenyőben forrósíts ujjnyi olajat, majd evőkanállal adagold bele a masszát. Mindkét oldalát süsd két-három percig. Amikor már szép piros, vedd ki az olajból, és csepegtesd le papírtörlőn. Önmagában is isteni, de tálaláskor akár sajtot is reszelhetsz a tetejére.

Képek: Getty Images.

Ezt is szeretjük