Puha szilvás-fahéjas egyensúlytészta: ezt tényleg nem lehet elrontani
A szilvás sütiket képtelenség megunni. Ha a hagyományos egyensúlytésztába kerül a friss gyümölcs, nagy sikerre számíthatsz.

Puha szilvás-fahéjas egyensúlytészta: ezt tényleg nem lehet elrontani
Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Feszessé és nagyon puhává teszi a bőrt: olcsó, házi testradír, amihez nem kell semmi különleges »

Ilyen nőies a félhosszú haj az esküvőn: 13 inspiráló frizurát mutatunk »

Olvad a zsír, feszesedik a test: szuperintenzív, 10 perces edzés, ha tényleg nincs időd többre »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyensúlytészta az egyik legismertebb kevert süti, amit már a dédike is örömmel készített. Fahéjas szilvával egyenesen pazar. A képlet egyszerű, a tojás súlyával azonos mennyiségű vaj, cukor és liszt kerül a tésztába. Fontos, hogy szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz, így a tojást és a vajat is vedd ki sütés előtt másfél-két órával a hűtőből. Fagyival még ütősebb!

Szilvás-fahéjas egyensúlytészta

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 40 dkg szilva
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és szórd meg a fahéjjal, esetleg kevés cukorral. A puha vajat gépi habverővel dolgozd habosra a cukorral és a vaníliával. Egyesével add hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverd egy kicsit. Mehet hozzá a citrom reszelt héja, majd a sütőporral, sóval vegyített liszt. Dolgozd simára a masszát.
 

Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába vagy tepsibe. Szórd meg a szilvával, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha gyorsan pirulna, rakj a süti tetejére fóliát. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a tészta legvastagabb részébe egy hústűt. Amennyiben tisztán húzod ki, biztosan elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd még tovább. Hagyd 10 percig a formában, utána fordítsd ki. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük