Puha szilvás-fahéjas egyensúlytészta: ezt tényleg nem lehet elrontani
A szilvás sütiket képtelenség megunni. Ha a hagyományos egyensúlytésztába kerül a friss gyümölcs, nagy sikerre számíthatsz.

Puha szilvás-fahéjas egyensúlytészta: ezt tényleg nem lehet elrontani
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az egyensúlytészta az egyik legismertebb kevert süti, amit már a dédike is örömmel készített. Fahéjas szilvával egyenesen pazar. A képlet egyszerű, a tojás súlyával azonos mennyiségű vaj, cukor és liszt kerül a tésztába. Fontos, hogy szobahőmérsékletű hozzávalókkal dolgozz, így a tojást és a vajat is vedd ki sütés előtt másfél-két órával a hűtőből. Fagyival még ütősebb!

Hozzávalók 24 szelethez:

  • 40 dkg szilva
  • 25 dkg vaj
  • 25 dkg liszt
  • 25 dkg porcukor
  • 4 db tojás
  • 1 csipet só
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szilvát mosd meg, magozd ki, és szórd meg a fahéjjal, esetleg kevés cukorral. A puha vajat gépi habverővel dolgozd habosra a cukorral és a vaníliával. Egyesével add hozzá a tojásokat, és mindegyikkel keverd egy kicsit. Mehet hozzá a citrom reszelt héja, majd a sütőporral, sóval vegyített liszt. Dolgozd simára a masszát.
 

Egyengesd a tésztát egy vajjal kikent, liszttel megszórt sütőformába vagy tepsibe. Szórd meg a szilvával, és told előmelegített sütőbe. Süsd meg 170 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha gyorsan pirulna, rakj a süti tetejére fóliát. Mielőtt kivennéd a sütőből, teszteld tűpróbával. Szúrj a tészta legvastagabb részébe egy hústűt. Amennyiben tisztán húzod ki, biztosan elkészült. Ha ragacsos lesz, süsd még tovább. Hagyd 10 percig a formában, utána fordítsd ki. Tálalás előtt szórd meg porcukorral.

Ezt is szeretjük