Puha egyensúlytészta sok szilvával: ezt el sem tudod rontani
Még friss gyümölcsből is elkészítheted a pillekönnyű tésztájú szilvás egyensúlysütit.

Nyugi, nem nagyon kell számolni! Súlyra ugyanannyi cukor, liszt, zsiradék és tojás kerül a tésztába. Zsírtartalmának köszönhetően kevésbé lesz száraz, mint a piskóta, és még másnap is élvezhető. Fahéjjal megbolondított szilvával csodás őszi süti. Langyosan a legfinomabb!
Szilvás egyensúlytészta
Hozzávalók 16 szelethez
- 40 dkg szilva
- 20 dkg liszt
- 20 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 4 db tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1 teáskanál fahéj
Elkészítés:
A tojásokat óvatosan válaszd ketté. A cukrot, a vaníliát és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat. A fehérjéket verd kemény habbá a sóval, és forgasd a masszába. Részletekben tedd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.
Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát, majd szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.
A remegős szilvás tejpite is mennyei desszert, aminek képtelenség ellenállni.