Puha egyensúlytészta sok szilvával: ezt el sem tudod rontani
Még friss gyümölcsből is elkészítheted a pillekönnyű tésztájú szilvás egyensúlysütit.

szilvas-egyensulysuti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nyugi, nem nagyon kell számolni! Súlyra ugyanannyi cukor, liszt, zsiradék és tojás kerül a tésztába. Zsírtartalmának köszönhetően kevésbé lesz száraz, mint a piskóta, és még másnap is élvezhető. Fahéjjal megbolondított szilvával csodás őszi süti. Langyosan a legfinomabb!

Szilvás egyensúlytészta

Hozzávalók 16 szelethez:

  • 40 dkg szilva
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 4 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál fahéj
Recept idők

Elkészítés:

A tojásokat óvatosan válaszd ketté.  A cukrot, a vaníliát és a vajat keverd habosra, majd dolgozd hozzá egyesével a tojássárgákat. A fehérjéket verd kemény habbá a sóval, és forgasd a masszába. Részletekben tedd hozzá a sütőporral vegyített lisztet, és dolgozd simára.
 

Egyengesd a masszát sütőpapírral bélelt tepsibe, és potyogtasd bele a szilvát, majd szórd meg fahéjjal. Told forró sütőbe, és 170 fokon süsd meg 35-40 perc alatt. Hagyd kicsit hűlni, majd szeleteld fel, és szórd meg porcukorral.
A remegős szilvás tejpite is mennyei desszert, aminek képtelenség ellenállni. 

Ezt is szeretjük