Szezámmagos, sós, csavart rudacskák
Fél óra alatt elkészül
A fagyasztott leveles tészta igazi mentőöv, ha nem akarsz túl sok időt sütögetéssel bajlódni.

Nyereményjáték

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

Milyen az arcformád? Mutatjuk, melyik ékszer illik hozzá a legjobban

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

Így szűkítsd be a farmered szárát, ha nem elég passzentos - Nőiesebb lesz tőle »

Így lehet gyönyörű egy telt nő fehérneműben - Különleges fotók »

Nem tudod feltenni a műszempillát? A szépségszakértő megmutatja a trükköt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A legtöbb pékségben kaphatsz sós, szezámmagos rudacskákat. Ha Gazdagné dr. Tóth Marianna receptje szerint jársz el, egész biztos, hogy a kedvelt nasi finomabb lesz, mint akkor, ha úgy vásároltad volna.

Hozzávalók 25 darabhoz:

  • 1 csomag fagyasztott leveles tészta
  • 1 tojás
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

Sütés előtt legalább két órával vedd ki a leveles tésztát a mélyhűtőből, olvaszd ki, majd nyújtsd három-négy milliméter vastagságúra. Ügyelj arra, hogy jól lisztezd be a tészta alját, nehogy leragadjon. Derelyevágóval vágd fel ujjnyi széles csíkokra, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy megcsavarod egyszer-kétszer a rudacska mindkét végét.

Arra ügyelj, hogy a tészták egymástól kissé távolabb kerüljenek, nehogy összeragadjanak majd sütés közben. Felvert tojással kend meg a tetejüket, sózd meg, majd szórd meg szezámmaggal. Tedd a rudacskákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 10-15 perc alatt süsd szép ropogósra.

Blog.hu ajánló