Szezámmagos, sós, csavart rudacskák
Fél óra alatt elkészül
A fagyasztott leveles tészta igazi mentőöv, ha nem akarsz túl sok időt sütögetéssel bajlódni.

- Angelina Jolie és Brad Pitt középső lánya jól megnőtt: a 14 éves Shiloh olyan magas, mint az anyja
- Helyesíráskvíz, amit sokan elrontanak: egyelőre vagy egyenlőre, melyik a jó?
- Friss felvételen a 85 éves Alain Delon: volt felesége társaságában fotózták le
- Általános iskolás tananyag: tudod, mi a szófaja a következő szavaknak? Kvíz!
- Magyar is van a világ leghíresebb mémjei között: a rajtuk szereplő emberek így megváltoztak az évek során
A legtöbb pékségben kaphatsz sós, szezámmagos rudacskákat. Ha Gazdagné dr. Tóth Marianna receptje szerint jársz el, egész biztos, hogy a kedvelt nasi finomabb lesz, mint akkor, ha úgy vásároltad volna.

Szezámmagos rudacska
Hozzávalók 25 darabhoz:
- 1 csomag fagyasztott leveles tészta
- 1 tojás
- só
- szezámmag
Elkészítés:
Sütés előtt legalább két órával vedd ki a leveles tésztát a mélyhűtőből, olvaszd ki, majd nyújtsd három-négy milliméter vastagságúra. Ügyelj arra, hogy jól lisztezd be a tészta alját, nehogy leragadjon. Derelyevágóval vágd fel ujjnyi széles csíkokra, majd helyezd sütőpapírral bélelt tepsibe úgy, hogy megcsavarod egyszer-kétszer a rudacska mindkét végét.
Arra ügyelj, hogy a tészták egymástól kissé távolabb kerüljenek, nehogy összeragadjanak majd sütés közben. Felvert tojással kend meg a tetejüket, sózd meg, majd szórd meg szezámmaggal. Tedd a rudacskákat 220 fokra előmelegített sütőbe, és körülbelül 10-15 perc alatt süsd szép ropogósra.
Még több recept