Villámgyors, szezámmagos pogácsa, amit még keleszteni sem kell
Az élesztő nélküli szezámmagos pogácsa kitűnő választás, ha gyorsan szeretnél valamilyen sós, finom rágcsálnivalót készíteni.
Vendégváró falatnak és uzsonnának egyaránt tökéletes ez a gyors, szezámmagos pogácsa. Mivel kelesztés és hajtogatás nélkül készül, az is bevállalhatja, aki amúgy nem szeret hosszú órákat a konyhában tölteni. Szezámmag mellett sajttal is megszórhatod a tetejét.
Szezámmagos pogácsa kelesztés nélkül
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag
Elkészítés:
A sütőporral és a sóval elkevert lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, és gyúrd egyneművé a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas. Lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyira. A tojást villával verd fel, kenőtollal egyengesd el a tészta tetején, majd szórd rá egyenletesen a szezámmagot.
Szaggatóval szúrd ki, és helyezd a pogácsákat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a tésztát 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra.
Ha kicsit több időt is szívesen rászánsz a sütésre, készíts hajtogatott sajtos-túrós pogácsát.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept