Villámgyors, szezámmagos pogácsa, amit még keleszteni sem kell
Az élesztő nélküli szezámmagos pogácsa kitűnő választás, ha gyorsan szeretnél valamilyen sós, finom rágcsálnivalót készíteni.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Vendégváró falatnak és uzsonnának egyaránt tökéletes ez a gyors, szezámmagos pogácsa. Mivel kelesztés és hajtogatás nélkül készül, az is bevállalhatja, aki amúgy nem szeret hosszú órákat a konyhában tölteni. Szezámmag mellett sajttal is megszórhatod a tetejét.
Szezámmagos pogácsa kelesztés nélkül
Hozzávalók
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag
Elkészítés:
A sütőporral és a sóval elkevert lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, és gyúrd egyneművé a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas. Lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyira. A tojást villával verd fel, kenőtollal egyengesd el a tészta tetején, majd szórd rá egyenletesen a szezámmagot.
Szaggatóval szúrd ki, és helyezd a pogácsákat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a tésztát 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra.
Ha kicsit több időt is szívesen rászánsz a sütésre, készíts hajtogatott sajtos-túrós pogácsát.
Még több recept