Villámgyors, szezámmagos pogácsa, amit még keleszteni sem kell

Az élesztő nélküli szezámmagos pogácsa kitűnő választás, ha gyorsan szeretnél valamilyen sós, finom rágcsálnivalót készíteni.

szezammagos-pogacsa
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Vendégváró falatnak és uzsonnának egyaránt tökéletes ez a gyors, szezámmagos pogácsa. Mivel kelesztés és hajtogatás nélkül készül, az is bevállalhatja, aki amúgy nem szeret hosszú órákat a konyhában tölteni. Szezámmag mellett sajttal is megszórhatod a tetejét.

Szezámmagos pogácsa kelesztés nélkül

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál
  • 1 db tojás a kenéshez
  • szezámmag
Recept idők

Elkészítés:

A sütőporral és a sóval elkevert lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, és gyúrd egyneművé a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas. Lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyira. A tojást villával verd fel, kenőtollal egyengesd el a tészta tetején, majd szórd rá egyenletesen a szezámmagot.

Szaggatóval szúrd ki, és helyezd a pogácsákat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a tésztát 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra. 
Ha kicsit több időt is szívesen rászánsz a sütésre, készíts hajtogatott sajtos-túrós pogácsát.

Ezt is szeretjük