Villámgyors, szezámmagos pogácsa, amit még keleszteni sem kell
Az élesztő nélküli szezámmagos pogácsa kitűnő választás, ha gyorsan szeretnél valamilyen sós, finom rágcsálnivalót készíteni.


- 6 divatos fazon, ami 50 felett sem tilos: ezekkel a nőies cuccokkal az egyhangúság kizárva »
- Puhává teszik a kiszáradt bőrt és feltöltik nedvességgel: 3 gyorsan elkészíthető házi kézápolót mutatunk »
- Helen Mirren is odáig van a szíriai tervező különleges ruháiért: a legújabb kreációk láttán leesett az állunk »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Anyja egy kartondobozban hagyta a fiút születése után: a férfi 30 év múlva megkereste
- Fekete Dávid válik: felesége a három gyerekkel elhagyta
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
Vendégváró falatnak és uzsonnának egyaránt tökéletes ez a gyors, szezámmagos pogácsa. Mivel kelesztés és hajtogatás nélkül készül, az is bevállalhatja, aki amúgy nem szeret hosszú órákat a konyhában tölteni. Szezámmag mellett sajttal is megszórhatod a tetejét.
Szezámmagos pogácsa kelesztés nélkül
Hozzávalók:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg vaj
- 1 kis pohár tejföl
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 teáskanál só
- 1 db tojás a kenéshez
- szezámmag
Elkészítés:
A sütőporral és a sóval elkevert lisztet morzsold el a vajjal, majd add hozzá a tejfölt, és gyúrd egyneművé a tésztát. Akkor jó, ha rugalmas. Lisztezett deszkán nyújtsd ki másfél ujjnyira. A tojást villával verd fel, kenőtollal egyengesd el a tészta tetején, majd szórd rá egyenletesen a szezámmagot.
Szaggatóval szúrd ki, és helyezd a pogácsákat egymástól kicsit távolabb egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Süsd a tésztát 180 fokon 20 perc alatt szép pirosra.
Ha kicsit több időt is szívesen rászánsz a sütésre, készíts hajtogatott sajtos-túrós pogácsát.
Még több recept