Ropogós, szezámmagos bundában sült csirkecsíkok: joghurtos páctól még omlósabb

A szezámmagos csirkecsíkok bundája extra ropogós, belül pedig hihetetlenül puha.

csirkecsikok-szezammagos-bundaban
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyik legjobb panírvariáció, ha a hagyományos rántott hús helyett egy kicsit másra vágysz. Ha joghurtban pihenteted a húst, még puhább, omlósabb lesz, nem fog kiszáradni, és a csirkemell magába szívja a fűszerek ízét, illatát. Ráadásul nem kell majd lisztbe és tojásba forgatni, elég szezámmaggal összekevert zsemlemorzsával bundázni. 

Szezámmagos bundában sült csirkecsíkok

Hozzávalók

  • 2 db csirkemell
  • 3 dl joghurt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel ízlés szerint, öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szórd meg sóval és borssal. A joghurtot öntsd egy tálba, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót. Forgasd bele a csirkemelldarabokat, fedd le, és pácold legalább egy-két órán át. 
 

A zsemlemorzsát szórd egy tálba, és keverd hozzá a szezámmagot. A húsdarabokat csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára. Rakd papírtörlőre, és csepegtesd le a szeletekről a felesleges olajat. 
Készítettél már otthon kijevi csirkemellet? A fűszervajas tölteléktől még omlósabb lesz a hús. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük