Ropogós, szezámmagos bundában sült csirkecsíkok: joghurtos páctól még omlósabb
A szezámmagos csirkecsíkok bundája extra ropogós, belül pedig hihetetlenül puha.

csirkecsikok-szezammagos-bundaban
Ez is érdekelhet

Rendkívüli ajánlatokkal készül a dm! (x)

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

beauty and style

Ízletesek és garantáltan felpörgetik az anyagcserét: 5 könnyen elkészíthető reggeli chiamaggal »

Ha van egy drapp nadrágod, meg van oldva a nyári öltözéked: őrült sok variációt mutatunk »

Okos fényvédő kencék, melyek a bőröregedést is lassítják: óvják és támogatják a bőrt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ez az egyik legjobb panírvariáció, ha a hagyományos rántott hús helyett egy kicsit másra vágysz. Ha joghurtban pihenteted a húst, még puhább, omlósabb lesz, nem fog kiszáradni, és a csirkemell magába szívja a fűszerek ízét, illatát. Ráadásul nem kell majd lisztbe és tojásba forgatni, elég szezámmaggal összekevert zsemlemorzsával bundázni. 

Szezámmagos bundában sült csirkecsíkok

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemell
  • 3 dl joghurt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 evőkanál szezámmag
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 mokkáskanál oregánó
  • 1 mokkáskanál bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd fel ízlés szerint, öblítsd le, majd papírtörlővel itasd le róla a nedvességet. Szórd meg sóval és borssal. A joghurtot öntsd egy tálba, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, a bazsalikomot, az oregánót. Forgasd bele a csirkemelldarabokat, fedd le, és pácold legalább egy-két órán át. 
 

A zsemlemorzsát szórd egy tálba, és keverd hozzá a szezámmagot. A húsdarabokat csepegtesd le, és forgasd meg a zsemlemorzsában. Tedd bő, forró olajba, és süsd aranybarnára. Rakd papírtörlőre, és csepegtesd le a szeletekről a felesleges olajat. 
Készítettél már otthon kijevi csirkemellet? A fűszervajas tölteléktől még omlósabb lesz a hús. 

Ezt is szeretjük