Szaftos csevap szerb recept szerint - Milyen hús kerüljön bele?
Az eredeti szerb csevap háromféle húsból és szerény fűszerezéssel készül.
Bár sokan vitatkoznak arról, hogyan is néz ki az eredeti szerb csevap, az általános megegyezés szerint a húsok aránya a következő: fele marha-, egynegyed rész sertés- és egynegyed rész bárányhús kerül a masszába. A fűszerezése nagyon egyszerű, són, borson kívül semmi más nem kell hozzá.
Eredeti szerb csevap
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- só
- bors
- csipetnyi szódabikarbóna (elhagyható)
Elkészítés:
A háromféle húst tedd egy tálba, sózd, borsozd, és gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Ha gondolod, egy leheletnyi szódabikarbónát is tehetsz hozzá, hogy lágyítsa a húst. Tekerd fóliába, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát, hogy az ízei jól összeérjenek. Másnap gyúrj belőle ujjnyi rudakat, és nyársra húzva grillrácson vagy forró vaslapon süsd meg őket nagyjából negyedóra alatt. A csevapot olajban semmiképpen ne próbáld meg kisütni.
Fogyaszd sózott hagymával és házi ajvárral.
A házi ajvár sokáig eláll: a sült zöldségtől lesz füstös és isteni
Az ajvár az egyik legizgalmasabb krém, érdemes feltölteni vele a spájzot, hogy télen is élvezhesd.
ElolvasomKiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció