Szaftos csevap szerb recept szerint - Milyen hús kerüljön bele?
Az eredeti szerb csevap háromféle húsból és szerény fűszerezéssel készül.

csevap
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár sokan vitatkoznak arról, hogyan is néz ki az eredeti szerb csevap, az általános megegyezés szerint a húsok aránya a következő: fele marha-, egynegyed rész sertés- és egynegyed rész bárányhús kerül a masszába. A fűszerezése nagyon egyszerű, són, borson kívül semmi más nem kell hozzá.

Eredeti szerb csevap

Hozzávalók 8 személyre

  • 50 dkg darált marhahús
  • 25 dkg darált sertéshús
  • 25 dkg darált bárányhús
  • bors
  • csipetnyi szódabikarbóna (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A háromféle húst tedd egy tálba, sózd, borsozd, és gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Ha gondolod, egy leheletnyi szódabikarbónát is tehetsz hozzá, hogy lágyítsa a húst. Tekerd fóliába, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát, hogy az ízei jól összeérjenek. Másnap gyúrj belőle ujjnyi rudakat, és nyársra húzva grillrácson vagy forró vaslapon süsd meg őket nagyjából negyedóra alatt. A csevapot olajban semmiképpen ne próbáld meg kisütni.

Ezt is szeretjük