Szaftos csevap szerb recept szerint - Milyen hús kerüljön bele?
Az eredeti szerb csevap háromféle húsból és szerény fűszerezéssel készül.

- Merész, de roppant nőies divatszín veszi át az uralmat a szezonban: a neonrózsaszín még mindig tud újat mutatni »
- Az 53 éves Gillian Anderson elbűvölően nőies: ilyen natúr fotók rég készültek róla »
- Illatos, frissítő testpermet házilag a kedvenc illóolajodból: egyszerűbb elkészíteni, mint gondolnád »

- Kvíz! Emlékszel az általánosban tanult versekre? 8 idézet szerzőjére kérdezünk rá
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
Bár sokan vitatkoznak arról, hogyan is néz ki az eredeti szerb csevap, az általános megegyezés szerint a húsok aránya a következő: fele marha-, egynegyed rész sertés- és egynegyed rész bárányhús kerül a masszába. A fűszerezése nagyon egyszerű, són, borson kívül semmi más nem kell hozzá.
Eredeti szerb csevap
Hozzávalók 8 személyre
- 50 dkg darált marhahús
- 25 dkg darált sertéshús
- 25 dkg darált bárányhús
- só
- bors
- csipetnyi szódabikarbóna (elhagyható)
Elkészítés:
A háromféle húst tedd egy tálba, sózd, borsozd, és gyúrj belőle sima, egyenletes masszát. Ha gondolod, egy leheletnyi szódabikarbónát is tehetsz hozzá, hogy lágyítsa a húst. Tekerd fóliába, és pihentesd a hűtőben egy éjszakát, hogy az ízei jól összeérjenek. Másnap gyúrj belőle ujjnyi rudakat, és nyársra húzva grillrácson vagy forró vaslapon süsd meg őket nagyjából negyedóra alatt. A csevapot olajban semmiképpen ne próbáld meg kisütni.
Fogyaszd sózott hagymával és házi ajvárral.
Még több recept