Pikáns halászlé bográcsban - A szegediek így csinálják
Nem kell Szegedre menned, ha ínycsiklandó halászlét szeretnél enni. Főzd meg saját magad.

- Ultranőies rövid frizurák, ha valami különlegesen újra vágysz: könnyen formázható, sikkes fazonok nyárra »
- Nőies nyári szettek a legstílusosabb 50 feletti bloggerektől: karcsúsító, alakformáló tippjeiket imádják az Instán »
- Már nem ördögtől való a plasztika, a legtöbb nő bevállalná: ismét a mellnagyobbítás a leggyakoribb beavatkozás »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A szegedi halászlé készülhet csak pontyból vagy harcsából, de a legjobb, ha vegyesen pakolod a halakat a főzőedénybe. Akkor az igazi, ha szabad tűzön, bográcsban rotyog, és makói hagymával, szegedi pirospaprikával fűszerezed. A végeredmény a passzírozásnak köszönhetően jó sűrű lesz.
Szegedi halászlé
Hozzávalók 8 személyre
- 70 dkg ponty
- 70 dkg harcsa
- 1 kg apróhal
- 3 fej vöröshagyma
- 3 dkg őrölt nemes pirospaprika
- 2 dkg só
- 1 hegyes erős paprika
- 70 dkg ponty
- 70 dkg ponty
Elkészítés:
A pontyot és a harcsát gondosan tisztítsd meg, mosd meg, bontsd fel, majd a zsigereket és az ikrákat szedd ki. A fejüket és a farkukat vágd le. A hal húsát darabold nagyjából egyenlő szeletekre, sózd be, és felhasználásig tedd a hűtőbe. A bogrács aljára rakd a fejeket, a farkat, az apróhalakat és a csontokat, majd fedd be a karikára vágott hagymával. Öntsd fel két liter vízzel, és kis lángon főzd másfél-két órán át. Utána következik a legmacerásabb rész, a passzírozás. A legegyszerűbb, ha ezt fakanállal, tésztaszűrőn teszed.
A sűrű alaplevet öntsd vissza a bográcsba, hígítsd kevés vízzel. Ha felforr, rakd bele a félretett haldarabokat és az ikrát. Szükség esetén ízesítsd még sóval, dobd hozzá a pirospaprikát, a csípős paprikát, és kis tűzön főzd még 10-15 percig. Közben ne kevergesd, csak rázogasd a bográcsot, nehogy a hal összetörjön. Forrón tálalva az igazi.

Még több recept