Szedres, tejszínes fagyi: gép nélkül is krémes és isteni
A házi fagyi utánozhatatlan. Ha ezt megkóstolod, a szedres lesz az új kedvenced.

szedres-fagyi
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Nagy melegben talán még a süteményeknél is jobban esik a gyümölcsös fagyi. Ha a szedres mellett döntesz, biztosan nem fogsz csalódni. Egyáltalán nem vagy hátrányban, ha nincs fagyigéped. A titok annyi, hogy magasabb zsírtartalmú tejszínt válassz, jól hűtsd le, és verd keményre. Úgy lesz igazán krémes a fagyi. 

Szedres, tejszínes fagyi

Hozzávalók:

  • 30 dkg szeder
  • 8 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 db citrom
Recept idők

Elkészítés:

A szedret alaposan mosd meg, rakd egy turmixgépbe, és turmixold krémesre, botmixert is használhatsz. Ha szeretnéd, passzírozd át, hogy ne kerüljenek magok a fagyiba. A tejszínt habosítsd a cukorral, a vaníliával, a citrom levével és reszelt héjával, majd forgasd hozzá a szedret. 

Kanalazd a masszát egy zárható műanyag dobozba, és tedd a fagyasztóba. Óránként egyszer-kétszer kevergesd meg, amíg el nem kezd szilárdulni. Fogyasztás előtt 15-20 perccel vedd ki a fagyasztóból, hogy könnyebben tudd adagolni. 
Kár lenne kihagyni a könnyed, habos mézes, tejszínes fagyit is. 

 

Ezt is szeretjük