Szedres-almás süti tálkákban készítve: a tésztát zabpehely dúsítja
Tálkákban elosztva a szedres-almás süti hamarabb kisül, mintha tepsiben készítenéd.

szedres almas suti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mutatós és praktikus módja a süti készítésének, ha előre elosztod tálkákban az adagokat, így ugyanis hamarabb puhulnak meg. Ennek a morzsasütinek az alapja finom, fűszeres almás-szedres keverék, a tésztáját pedig a liszt mellett zabpehely dúsítja, ami jót tesz az emésztésnek.

Szedres-almás morzsasüti receptje

Hozzávalók:

A gyümölcshöz

  • 20 dkg alma
  • 10 dkg szeder
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál fahéj

A tésztához

  • 15 dkg zabpehely
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 5 dkg kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsd elő 180 fokra.

A gyümölcsöket, így a szedret mosd meg, az almát magozd ki és cikkezd fel. Keverd őket össze fahéjjal elvegyített vaníliás cukorral, és oszd el egyenlően a tálkákban. A vajat olvaszd fel. Egy nagyobb tálban vegyítsd el a lisztet a zabpehellyel és a cukorral, csorgasd hozzá az olvasztott vajat, az ujjaiddal vagy robotgéppel dolgozd össze, és morzsold a gyümölcsös adagokra. Told a tálkákat a sütőbe annyi időre, hogy a süti teteje szép aranybarna színt kapjon. Ha kész, és kicsit kihűlt, kanállal érdemes fogyasztani.

A lekváros morzsasüti is mennyei édesség, ráadásul bármelyik évszakban elkészítheted.

Ezt is szeretjük