Hideg, tejszínes szederkrémleves: tökéletes hűsítő kánikulai napokra
A könnyű, behűtött, tejszínes szederkrémleves a nyár egyik kedvence lehetne. Jót tesz neki, ha előre elkészíted.

Hideg, tejszínes szederkrémleves: tökéletes hűsítő kánikulai napokra
Ez is érdekelhet

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Nem sokat bíz a képzeletre a 27 éves színésznő: Cara Delevingne sportot űz a vagányságból »

Ilyen melltartó illik a mellformádhoz: a megfelelő fazon a szép dekoltázs titka »

A ’80-as évek ikonikus fülbevalója visszatér: neked is volt ilyen? »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Rengeteg gyümölcsnek van most a szezonja, így bőven tudsz miből válogatni, ha gyors, zamatos krémlevesre vágysz. A szeder önmagában is igazi vitaminbomba, kellemesen fanyar, így jólesik a kánikulában. A színe csodás, a tejszíntől selymes, a fűszerektől pedig még csábítóbb lesz.

Szederkrémleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg szeder
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 1 késhegynyi szegfűszeg
Recept idők

Elkészítés:

A gyümölcsöt mosd meg jó alaposan, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi. Főzd 10 percig, majd húzd le a tűzről. Pépesítsd botmixerrel, és passzírozd át kisebb lyukú szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Kezdd ismét főzni, majd, amikor felforr, add hozzá a cukrot, a fahéjat, a vaníliát és a szegfűszeget.

 

Dolgozd simára a tejszínt a keményítővel és egy merőkanál főzőlével, majd szép lassan, kevergetve csorgasd a levesbe. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá ízesítőt. Forrald össze pár perc alatt, és hűtsd ki. Érdemes három-négy órára berakni a hűtőbe, így az ízek is jól összeérnek. Tálalás előtt díszítsd tejszínhabbal vagy fagyival, esetleg mentával.

Ezt is szeretjük