Illatos, zamatos szederkrémleves: édes túrós galuska készül hozzá
Több héten keresztül élvezhetjük még a friss szeder kellemesen fanyar, csodás ízét. Készíts belőle gyorsan isteni gyümölcslevest.

szederkremleves-turogaluskaval
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Nem tökéletes, mégis imádja a divatvilág: az örmény modell a Gucci új kedvence »

Mennyei bőrápoló ínyencségek, a pihe-puha selymességért: őszi illatvarázzsal csábítanak »

A Hadid-lányok 56 éves édesanyja bomba formában van: Yolanda akár ma is modellkedhetne »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A finom, jól behűtött szederkrémleves egyszerre kellemesen savanykás és édes. A könnyed túrógaluska pedig különlegessé teszi. Ezt nem kell főzni, csak keverni. Fogyasztás előtt érdemes néhány órára betenni a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek. Nyár végi kánikulai napokon is jobban esik hidegen. 

Szederkrémleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg szeder
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 rúd fahéj
  • 3 db szegfűszeg
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 dl tejszín

A túrógaluskához

  • 25 dkg túró
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál joghurt
Recept idők

Elkészítés:

A leveshez a gyümölcsöt alaposan mosd meg. Rakd egy lábosba, és öntsd fel egy liter vízzel. Add hozzá a fahéjat, a kétféle cukrot, a szegfűszeget és a citrom levét. Főzd forrástól számítva 10-15 percig, majd húzd le a tűzről. Vedd ki az ízesítőket, és turmixold össze botmixerrel. Szűrd át kisebb lyukú szűrőn, hogy a magok ne kerüljenek a levesbe. Öntsd hozzá a tejszínt, és főzd fel újra. 

A túrót nyomkodd össze villával, majd keverd össze a cukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal, és szaggasd ki kanállal. Tálaláskor rakd a behűtött levesbe. 
Most élvezheted a friss áfonya csodás ízét is. Levesbe ugyancsak tökéletes. 

Ezt is szeretjük