Szalonnazsíron sütött, ropogós krumpli: maradékból is tökéletes lesz

Különlegesen finom lesz a ropogós sült krumpli, ha szalonnazsíron pirítod meg.

Szalonnazsíron sült krumpli

A szalonnazsíron sült krumpli bármilyen sült mellé, vagy akár magában, tejföllel is ellenállhatatlan. Tökéletes felhasználás a maradék főtt krumplinak, de frissen is érdemes elkészíteni.

Szalonnazsíron sült krumpli

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg krumpli
  • 15 dkg füstölt szalonna
Recept idők

Elkészítés:

A krumplikat héjukban főzd elő mérettől függően 15-25 perc alatt. Nem kell, hogy teljesen átfőjenek, fontosabb, hogy ne essenek szét. A kifőtt krumplikat hűtsd ki, és hámozd meg. A kicsiket akár egyben is hagyhatod, a nagyobbakat vágd tetszés szerinti darabokra.

Amíg a krumpli fő és hűl, készítsd elő a zsírt. A szalonnát kockázd fel és olvaszd ki. Ha a serpenyő széléhez nyomott hús már nem serceg, készen van, ekkor szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon oldalanként három perc alatt süsd ropogósra a krumplikat. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és forgasd össze.

A ropogós szalonna a hagymás, mustáros krumplisalátának is utolérhetetlen ízt kölcsönöz.

Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos

Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.

Elolvasom
Ezt is szeretjük