Szalonnazsíron sütött, ropogós krumpli: maradékból is tökéletes lesz
Különlegesen finom lesz a ropogós sült krumpli, ha szalonnazsíron pirítod meg.
A szalonnazsíron sült krumpli bármilyen sült mellé, vagy akár magában, tejföllel is ellenállhatatlan. Tökéletes felhasználás a maradék főtt krumplinak, de frissen is érdemes elkészíteni.
Szalonnazsíron sült krumpli
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg krumpli
- 15 dkg füstölt szalonna
Elkészítés:
A krumplikat héjukban főzd elő mérettől függően 15-25 perc alatt. Nem kell, hogy teljesen átfőjenek, fontosabb, hogy ne essenek szét. A kifőtt krumplikat hűtsd ki, és hámozd meg. A kicsiket akár egyben is hagyhatod, a nagyobbakat vágd tetszés szerinti darabokra.
Amíg a krumpli fő és hűl, készítsd elő a zsírt. A szalonnát kockázd fel és olvaszd ki. Ha a serpenyő széléhez nyomott hús már nem serceg, készen van, ekkor szűrőlapáttal szedd ki. A visszamaradt zsiradékon oldalanként három perc alatt süsd ropogósra a krumplikat. A végén tedd vissza bele a szalonnapörcöket, és forgasd össze.
A ropogós szalonna a hagymás, mustáros krumplisalátának is utolérhetetlen ízt kölcsönöz.
Szalonnával dúsított, mustáros krumplisaláta: hidegen és melegen is csodálatos
Majonéz helyett dijoni mustárral dúsított mártással egybeforgatva készül a fenséges saláta, mely önálló fogásként is megállja a helyét.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció