Reggeli omlett felturbózva: reszelt krumplival és szalonnával elképesztően finom
A reszelt krumplival és szalonnával készülő omlett fantasztikus, kiadós reggeli.
Hogy a tojás és a krumpli jól mennek egymáshoz, már a spanyol omlett óta tudjuk, de ezt még jobban felturbózhatod, ha szalonnás alappal készíted, és a krumplit nem karikázva, hanem reszelve adod a tojáshoz. Friss ropogós kenyérrel és nyers zöldségekkel tálalva egész délelőttre eltelít.
Szalonnás-krumplis omlett
Hozzávalók 1 adaghoz
- 10 dkg füstölt szalonna
- 2 tojás
- 1 közepes krumpli
- 1 kis hagyma
- 0.5 paprika
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A szalonnát kockázd fel, és serpenyőben olvaszd ki a zsírját. Amikor kész, a pörcöket szedd ki, a visszamaradt zsíron pedig párold üvegesre a felaprított hagymát. Közben a krumplit hámozd meg, reszeld le, sózd be, és egy rövid ideig hagyd állni. A paprikát vágd kockákra.
Amikor a hagyma már puha, a reszelt krumpliból nyomkodd ki a vizet, és a paprikával együtt tedd a serpenyőbe. Fedő alatt pirítsd néhány percig. Nem kell neki sok, mert a reszelt krumpli hamar megsül. Amikor kész, öntsd bele vissza a szalonnapörcöket is.
Közben a tojásokat egy tálban verd fel villával. Sózd és borsozd meg, és öntsd a megsült krumplira. Először az egyik oldalát süsd két-három percig, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd pirosra a másik oldalát is.
A zabkását is sokan szeretik reggelire: most készítsd el ezt is kicsit másképp, sütőben!
Gyümölcsös zabkása a sütőből: reggeli és desszert is egyben
Ugyanolyan finom és tápláló, mint a klasszikus zabkása, épp csak sokkal jobban néz ki: ez a sült változat banánpürével, cukormentesen készül.
ElolvasomKép: Patrick Donovan / Getty Images
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció