Reggeli omlett felturbózva: reszelt krumplival és szalonnával elképesztően finom

A reszelt krumplival és szalonnával készülő omlett fantasztikus, kiadós reggeli.

Szalonnás-krumplis omlett
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hogy a tojás és a krumpli jól mennek egymáshoz, már a spanyol omlett óta tudjuk, de ezt még jobban felturbózhatod, ha szalonnás alappal készíted, és a krumplit nem karikázva, hanem reszelve adod a tojáshoz. Friss ropogós kenyérrel és nyers zöldségekkel tálalva egész délelőttre eltelít.

Szalonnás-krumplis omlett

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 2 tojás
  • 1 közepes krumpli
  • 1 kis hagyma
  • 0.5 paprika
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

A szalonnát kockázd fel, és serpenyőben olvaszd ki a zsírját. Amikor kész, a pörcöket szedd ki, a visszamaradt zsíron pedig párold üvegesre a felaprított hagymát. Közben a krumplit hámozd meg, reszeld le, sózd be, és egy rövid ideig hagyd állni. A paprikát vágd kockákra.

 

Amikor a hagyma már puha, a reszelt krumpliból nyomkodd ki a vizet, és a paprikával együtt tedd a serpenyőbe. Fedő alatt pirítsd néhány percig. Nem kell neki sok, mert a reszelt krumpli hamar megsül. Amikor kész, öntsd bele vissza a szalonnapörcöket is.

 

Közben a tojásokat egy tálban verd fel villával. Sózd és borsozd meg, és öntsd a megsült krumplira. Először az egyik oldalát süsd két-három percig, majd óvatosan fordítsd meg, és süsd pirosra a másik oldalát is.

A zabkását is sokan szeretik reggelire: most készítsd el ezt is kicsit másképp, sütőben!

Gyümölcsös zabkása a sütőből: reggeli és desszert is egyben

Ugyanolyan finom és tápláló, mint a klasszikus zabkása, épp csak sokkal jobban néz ki: ez a sült változat banánpürével, cukormentesen készül.

Elolvasom

Kép: Patrick Donovan / Getty Images

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük