Héjában sült svéd krumpli fűszervajjal: akár ünnepi köret is válhat belőle
A fűszervajas svéd krumpli nagyon egyszerűen készül, és kedved szerint ízesítheted.

sved krumpli
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Főételnek vagy köretnek is tökéletes választás a svéd krumpli, amely Hasselback-módra bevagdosva, sok-sok fűszervajjal együtt sül. Legjobb sárga burgonyát választani hozzá, annak ugyanis tökéletesen ehető a héja.

Svéd krumpli fűszervajjal

Hozzávalók 4 személyre

  • 10 dkg vaj
  • 4 nagy krumpli
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • frissen őrölt színes bors
Recept idők

Elkészítés:

A vékony héjú sárga krumplit mosd alaposan meg, de meghámozni nem szükséges. Egy éles késsel sűrűn vagdosd be őket nagyjából a közepükig, majd helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben. A vajat olvaszd fel, ízesítsd fokhagymaporral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal, és a felével jól kend le a krumplikat. Told 190 fokos sütőbe 40 percre. Ekkor vedd ki, locsold meg a vaj másik felével, és tedd vissza a sütőbe további 20 percre.

Ezt is szeretjük