Héjában sült svéd krumpli fűszervajjal: akár ünnepi köret is válhat belőle
A fűszervajas svéd krumpli nagyon egyszerűen készül, és kedved szerint ízesítheted.

- Jenna Ortega frizurája a 2023-as év nagy befutója: szuper nőies és megdobja a volument »
- A legfontosabb vitaminok, melyek támogatják a bőr szépségét, egészségét: így használd őket a bőrápolásban »
- Csodás, stílusos nő Almodóvar múzsája, az 58 éves Rossy de Palma: a ruhái éppolyan karakteresek, mint ő maga »

- Lovas Rozi ritkán látott férjével: János ilyen jóképű pasi
- Melyik magyar város vasútállomása van a képen? 8 kérdés, ami sokakat zavarba hoz
- Ez a hét nő viselhet fehéret a pápa előtt - Másoknak tilos ilyenben találkozni vele
- Te felismered ezt a KRESZ-táblát? 8 kérdés, amire tudni kell a választ a közlekedésben
- Ennyi lépést kéne megtenni naponta a stroke ellen 60 éves kor felett
Főételnek vagy köretnek is tökéletes választás a svéd krumpli, amely Hasselback-módra bevagdosva, sok-sok fűszervajjal együtt sül. Legjobb sárga burgonyát választani hozzá, annak ugyanis tökéletesen ehető a héja.
Svéd krumpli fűszervajjal
Hozzávalók 4 személyre
- 10 dkg vaj
- 4 nagy krumpli
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- frissen őrölt színes bors
Elkészítés:
A vékony héjú sárga krumplit mosd alaposan meg, de meghámozni nem szükséges. Egy éles késsel sűrűn vagdosd be őket nagyjából a közepükig, majd helyezd el a darabokat egymás mellett egy tepsiben. A vajat olvaszd fel, ízesítsd fokhagymaporral, rozmaringgal, kakukkfűvel, sóval és frissen őrölt borssal, és a felével jól kend le a krumplikat. Told 190 fokos sütőbe 40 percre. Ekkor vedd ki, locsold meg a vaj másik felével, és tedd vissza a sütőbe további 20 percre.
Hasonló elven készül a ragacsos mázas Hasselback-sütőtök is.
Még több recept