Aranysárga sváb májgaluskaleves: zöldségek és csirkeaprólék az alapja

A sváb májgaluskaleves a legjobb választás, ha igazán melengető fogásra vágysz.

Sváb májgaluskaleves
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el most a májgaluskalevest sváb módon, csirkeaprólékkal és sok zöldséggel! A májgombóc akkor az igazi, ha jó fűszeres, és nem esik szét főzés közben. A gombócokat az átszűrt levesben főzd ki, majd utána mindenki annyit szedhet a tányérjára a zöldségekből és a húsból, amennyit szeretne.

Sváb májgaluskaleves

Hozzávalók 6 személyre

A leveshez:

  • 1 kg csirkeaprólék
  • 50 dkg sárgarépa
  • 25 dkg fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1 evőkanál egész bors
  • 1 evőkanál
  • 0.5 fej zellergumó
  • 0.5 fej karalábé

A májgombóchoz:

  • 20 dkg csirkemáj
  • 3 evőkanál zsemlemorzs
  • 1 evőkanál petrezselyem
  • 1 hagyma
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál liszt
  • 0.5 kávéskanál majoránna
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

Az aprólékot darabold fel, és hideg, sós vízben tedd fel főni. Amikor felforrt, szedd le a habját, és vedd alatta a lángot kicsire. Közben a zöldségeket készítsd elő: a sárgarépát és a fehérrépát tisztítsd meg, és vágd nagyobb darabokra. A zellert, a karalábét, a hagymát és a fokhagymagerezdeket csak pucold meg, de hagyd egészben.

 

Add a leveshez a húst és a fűszereket, és főzd az egészet nagyjából két órát, amíg minden hozzávaló egészen megpuhul. A kész levest hagyd állni tíz percig, majd szűrd át. A húst és a zöldségeket tartsd melegen. Amíg a leves fő, a májgombócot állítsd össze, és főzd ki az itt leírt módszer alapján. Tálaláskor a húst és a zöldségeket csinosan rendezd el egy tálban, így mindenki annyit tehet belőlük a levesbe, amennyit szeretne.

A grízgaluska is szerethető levesbetét: ezzel a módszerrel olyan lesz, mint gyerekkorodban.

A puha grízgaluska zsírral készül: pont olyan lesz, mint a nagyié

A legfinomabb levesbetét a zsírnak köszönhetően vajpuha, aranyló színét pedig egy különleges fűszernek köszönheti.

Elolvasom

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Kép: szaffy / Getty Images

Ezt is szeretjük