Sütőzacskóban sült omlós sertéscomb - Másnap is isteni lesz
Ha sütőzacskóban sült sertéscomb lesz a főfogás, mindenki megnyalja mind a tíz ujját.

sertescomb-sutozacskoban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sütőzacskóban sült ételek egyre népszerűbbek. A konyhai eljárás előnye, hogy extra zsiradék hozzáadása nélkül is szaftos lesz a hús, az intenzív ízekről nem is beszélve. Érdemes a sertéscombot a sütés előtti este bepácolni.

A sült húst salátakeverékkel, krumplival is tálalhatod, de a legjobb, ha belepakolod a zacskóba a köretnek szánt zöldséget is. Így sokkal finomabb lesz, és nem kell vele külön foglalkoznod. Illik hozzá a borsó, a paradicsom, a cukkini és a paprika is.

A cikk az ajánló után folytatódik

Sütőzacskóban sült sertéscomb

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéscomb
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál víz
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál ételízesítő
  • fél dl olívaolaj
  • bors

Elkészítés ideje: 1 óra 45 perc

A húst alaposan mosd meg, és a szeleteket egy kicsit klopfold ki. Az olívaolajat keverd össze a sóval, a borssal, az ételízesítővel és a fokhagymával, majd alaposan dörzsöld be vele a sertést. Ha van időd, pácold több órán vagy akár egy egész éjszakán keresztül.

Rendezd a húsokat egy nagyobb sütőzacskóba, öntsd rá a megmaradt pácot, és rakj még hozzá kevés vizet, esetleg zöldségeket. A zacskó száját jól kösd be, rakd egy tepsibe, és szurkáld meg több helyen hústűvel vagy késsel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd bő egy órán keresztül. Ha a hús puha, könnyen beleszalad egy hegyes kés, a zacskót óvatosan vágd fel, és süsd szép pirosra a sertést.

Tálalás előtt a zacskóban lévő szaftot keverd össze tejföllel, és kínáld a húshoz.

Ezt is szeretjük