Sütőtökös tésztából isteni pufi palacsinta: egész ősszel így fogod sütni
Az ősz kedvenc fűszerei is belekerülnek a pillekönnyű, sütőtökös tésztájú palacsintába.

sutotokos-tesztaju-palacsinta
Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Maradék sütőtök újrahasznosítására is kiválóan alkalmas a sütőtökös tésztájú palacsinta. Bár itthon még szokatlannak tűnhet, Amerikában nagy hagyománya van. A palacsintába kerülő fűszerektől a tészta illatfelhőben úszik. Tálalhatod karamellöntettel, juharsziruppal, dióval, más magvakkal, hogy még tovább fokozd az élményt. 

Sütőtökös tésztájú palacsinta

Hozzávalók:

  • 1.5 bögre liszt
  • 1 bögre sütőtökpüré
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 0.5 mokkáskanál szegfűszeg
  • 0.5 mokkáskanál gyömbér
  • 1 bögre tej
  • 2 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 csipet
  • vaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a cukrot, a sót, a fahéjat, a vaníliát, a szegfűszeget és a gyömbért. Külön edényben dolgozd össze a tejet és a sütőtökpürét, majd add hozzá a tojást. Forgasd hozzá a száraz hozzávalókat, és keverd simára a masszát.

Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, és kanalazz bele a püréből. Közepes hőmérsékleten süsd a tésztát addig, amíg buborékok kezdenek kialakulni a palacsinta felszínén. Ez körülbelül három perc, majd fordítsd át a tésztát, és a másik oldalát is süsd aranysárgára. 
A sütőtökkrémlevest sem lehet kihagyni ősszel. Körtével gazdagítva, gyömbérrel fűszerezve isteni. 

Ezt is szeretjük