Krémes, fűszeres sütőtökös spagetti: lágy sajttal tálalva az igazi
A lágy, sütőtökös krémbe forgatott spagetti úgy a legfinomabb, ha valamilyen karakteres sajttal együtt tálalod.

sutotokos spagetti
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha tél, akkor sütőtök! Az ízletes, narancssárga zöldség sütőben pirítva adja ki a legjobban a zamatát, utána pedig úgy készítheted el tovább, ahogyan épp kedved tartja. Krémesen, sok fűszerrel például isteni finom tésztaszósz alapja lehet.

Sütőtökös spagetti

Hozzávalók:

  • 40 dkg spagetti
  • 30 dkg sütőtök
  • 5 dkg vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl kókusztej
  • 1 evőkanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál zsálya
  • 1 csipet szerecsendió
  • bors
  • camembert a tálaláshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt vágd fel, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd meg. A tésztát közben lobogva forró, sós vízben főzd ki. Ha kész, szűrd le, de a főzővizéből egy keveset tegyél félre.

A megsült sütőtököt kanalazd ki a héjából, és pürésítsd villával vagy turmixgépben. A vajat egy serpenyőben olvaszd fel. Pár perc alatt kevergetve pirítsd meg rajta a fokhagymát, majd keverd el a füstölt paprikával. Kanalazd rá a sütőtökpürét, szórd meg sóval, borssal, rozmaringgal, zsályával és szerecsendióval, öntsd fel kókusztejjel, és forrald össze. Ha túl sűrű, a tészta főzővizével hígítsd. Forgasd bele a spagettit, és máris tálalhatod. A tányérokra szedve ízlés szerint morzsolj rá camembert-t, és ha van szép, egész zsályaleveled, azzal is díszítheted.
 

A sütőtök Hasselback módra bevagdosva, mézes mázzal megkenve akár ünnepi főétel is lehet.

Ezt is szeretjük