Sütőtökös tészta rukkolával: maradék tökből is isteni
Használd ki, hogy itt a sütőtök szezonja, még az egyszerű tésztát is feldobja.

sutotokos-ruccolas-teszta
Ez is érdekelhet

Aranytojást tojó tyúk - bemutatjuk a LUSH 2020-as húsvéti kollekcióját (x)

Tiszta lakás, ragyogó jókedv (x)

Nátha, megfázás, influenza, vagy a „legrosszabb“…. (x)

Törzshajlítás 1440-szer? Naponta?! (x)

Kert és erkély: a Te otthonod (x)

beauty and style

A szemüveg és a kontaktlencse is alaposabb tisztítást igényel most: így fertőtlenítsd biztonságosan »

Vitaminokban gazdag, immunerősítő smoothie: energetizál, és segíti a méregtelenítést »

Javítja a bőr textúráját és segít megszabadulni a felesleges zsírtól: erre jó a velashape kezelés »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémleves és a pite mellett vesd be bátran a sütőtököt tésztákhoz is, hisz kiváló feltét lehet. Ha van otthon maradék sült tök, villámgyorsan végzel az ínyenc fogással. Amennyiben frissen sütöd, érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni. Vigyázz, ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserű lehet!

Sütőtökös, rukkolás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 20 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg rukkola
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 db lilahagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Forrlalj egy nagy fazékban vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát a tészta már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le. 

 

A sült tököt pürésítsd botmixerrel, vagy jól nyomkodd meg villával. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd meg rajta az apróra vágott lilahagymát, kicsit később tedd hozzá a préselt fokhagymát. Amikor kezded érezni az illatát, és már pirul, rakd hozzá a tököt, és süsd át. Közben fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Adj hozzá egy-két evőkanállal a tészta főzővízéből. Tedd hozzá a tésztát, kicsit forgasd össze, és dobd rá a megmosott rukkolát. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
A sütőtök a gnocchi tésztáját is feldobja. Ha ricottát is raksz hozzá, még krémesebb lesz az állaga. 

Ezt is szeretjük