Sütőtökös tészta rukkolával: maradék tökből is isteni
Használd ki, hogy itt a sütőtök szezonja, még az egyszerű tésztát is feldobja.

sutotokos-ruccolas-teszta
Ez is érdekelhet

Tiltott szerelem a Szegedi Szabadtéri Játékokon (x)

A nyugdíjasotthonból mentek fellépni: 40 év után újra színpadra álltak a szereplők (x)

„Azt mondták, örökre feküdni fog” (x)

A szabad gyöknek mindent szabad? (x)

Van, amiben nagyon rosszak a magyarok - az utolsó helyen állunk az EU-ban, és ez szomorú

beauty and style

Kipróbáltuk a többfázisú olajos arcápolást: így nem tömődnek el a pórusok »

Nőies, stílusos, és sokat tud a divatról: Olivia Palermo taníthatná a sikkes öltözködést! »

Borzasztóan eltolták a hajszínét, de egy ügyes fodrász mentette a helyzetet »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémleves és a pite mellett vesd be bátran a sütőtököt tésztákhoz is, hisz kiváló feltét lehet. Ha van otthon maradék sült tök, villámgyorsan végzel az ínyenc fogással. Amennyiben frissen sütöd, érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni. Vigyázz, ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserű lehet!

Sütőtökös, rukkolás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 20 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg rukkola
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 db lilahagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Forrlalj egy nagy fazékban vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát a tészta már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le. 

 

A sült tököt pürésítsd botmixerrel, vagy jól nyomkodd meg villával. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd meg rajta az apróra vágott lilahagymát, kicsit később tedd hozzá a préselt fokhagymát. Amikor kezded érezni az illatát, és már pirul, rakd hozzá a tököt, és süsd át. Közben fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Adj hozzá egy-két evőkanállal a tészta főzővízéből. Tedd hozzá a tésztát, kicsit forgasd össze, és dobd rá a megmosott rukkolát. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
A sütőtök a gnocchi tésztáját is feldobja. Ha ricottát is raksz hozzá, még krémesebb lesz az állaga. 

Ezt is szeretjük