Sütőtökös tészta rukkolával: maradék tökből is isteni
Használd ki, hogy itt a sütőtök szezonja, még az egyszerű tésztát is feldobja.

sutotokos-ruccolas-teszta
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A krémleves és a pite mellett vesd be bátran a sütőtököt tésztákhoz is, hisz kiváló feltét lehet. Ha van otthon maradék sült tök, villámgyorsan végzel az ínyenc fogással. Amennyiben frissen sütöd, érdemes zsályával, rozmaringgal fűszerezni. Vigyázz, ne pirítsd túl sokáig a fokhagymát, mert könnyen keserű lehet!

Sütőtökös, rukkolás tészta

Hozzávalók:

  • 30 dkg tészta
  • 20 dkg sütőtökpüré
  • 10 dkg rukkola
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • 0.5 db lilahagyma
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

Forrlalj egy nagy fazékban vizet. Amikor lobog, rakd bele a tésztát, dobj hozzá sót, és főzd a csomagoláson található ideig. Amikor fogkemény, tehát a tészta már nem roppan, de még nem is nagyon puha, szűrd le, és csepegtesd le. 

 

A sült tököt pürésítsd botmixerrel, vagy jól nyomkodd meg villával. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd meg rajta az apróra vágott lilahagymát, kicsit később tedd hozzá a préselt fokhagymát. Amikor kezded érezni az illatát, és már pirul, rakd hozzá a tököt, és süsd át. Közben fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval. Adj hozzá egy-két evőkanállal a tészta főzővízéből. Tedd hozzá a tésztát, kicsit forgasd össze, és dobd rá a megmosott rukkolát. Tálaláskor szórd meg parmezánnal.
A sütőtök a gnocchi tésztáját is feldobja. Ha ricottát is raksz hozzá, még krémesebb lesz az állaga. 

Ezt is szeretjük