Krémes sütőtökös rizottó sok-sok parmezánnal: nem ázik szét, és nem lesz száraz
A sütőtökös rizottó hamisítatlan őszi finomság, élénk színével, csodás ízével biztosan a kedvenceid közé fog tartozni.

- A nyár legnőiesebb darabja a fehér nadrág: végtelen variációban elsüthető, így mindig felfrissíti a megjelenést »
- Az 57 éves Caroline az egyik leghíresebb ősz hajú modell, de a lánya szépségén is csak ámulni lehet: Mimi le sem tagadhatná édesanyját »
- Nőies, dús hatású frizurák, amiket nem ollóval készített a fodrász: divatos fazonok borotvával vágva »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Használd ki, hogy már finom, édes a sütőtök, tegyél mindenbe, amibe csak lehet! A rizottóba az olaszok régóta kevernek a kedvenc őszi csemegéből. Az ízletes fogás hagyományosan arborio vagy carnaroli rizzsel készül, ez a sikerük egyik titka. A másik, hogy folyamatosan kell hozzáadagolni a folyadékot. Húsleves hiányában alaplét is használhatsz.
Sütőtökös rizottó
Hozzávalók
- 35 dkg sütőtök
- 30 dkg rizs
- 5 dkg parmezán
- 3 bögre húsleves
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál vaj
- majoránna
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, és vágd viszonylag kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd fel. Melegítsd fel az olajat és a vajat egy közepes nagyságú lábosban, majd add hozzá a vöröshagymát. Dinszteld meg, de ügyelj arra, hogy ne barnuljon meg. Tedd hozzá a fokhagymát és a sütőtököt, majd többször megkeverve párold puhára körülbelül 10 perc alatt.
Pépesítsd a tököt, majd rakd hozzá a rizst, kevergetve pirítsd két percig, és öntsd fel annyi levessel, amennyi ellepi. Folyamatosan pótold a folyadékot, és gyakran kevergesd meg. Amikor a rizs puha, a levest magába szívta, húzd le a tűzről, és ízesítsd még majoránnával. Hagyd letakarva pár percig, majd tálaláskor szórd meg parmezánnal.
A sütőtök a palacsintába is tökéletes. Fahéjjal igazi ínyencség minden édesszájúnak.
Még több recept