Krémes sütőtökös rizottó sok-sok parmezánnal: nem ázik szét, és nem lesz száraz
A sütőtökös rizottó hamisítatlan őszi finomság, élénk színével, csodás ízével biztosan a kedvenceid közé fog tartozni.
Használd ki, hogy már finom, édes a sütőtök, tegyél mindenbe, amibe csak lehet! A rizottóba az olaszok régóta kevernek a kedvenc őszi csemegéből. Az ízletes fogás hagyományosan arborio vagy carnaroli rizzsel készül, ez a sikerük egyik titka. A másik, hogy folyamatosan kell hozzáadagolni a folyadékot. Húsleves hiányában alaplét is használhatsz.
Sütőtökös rizottó
Hozzávalók
- 35 dkg sütőtök
- 30 dkg rizs
- 5 dkg parmezán
- 3 bögre húsleves
- 1 db vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál vaj
- majoránna
Elkészítés:
A tököt hámozd meg, és vágd viszonylag kisebb kockákra. A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd fel. Melegítsd fel az olajat és a vajat egy közepes nagyságú lábosban, majd add hozzá a vöröshagymát. Dinszteld meg, de ügyelj arra, hogy ne barnuljon meg. Tedd hozzá a fokhagymát és a sütőtököt, majd többször megkeverve párold puhára körülbelül 10 perc alatt.
Pépesítsd a tököt, majd rakd hozzá a rizst, kevergetve pirítsd két percig, és öntsd fel annyi levessel, amennyi ellepi. Folyamatosan pótold a folyadékot, és gyakran kevergesd meg. Amikor a rizs puha, a levest magába szívta, húzd le a tűzről, és ízesítsd még majoránnával. Hagyd letakarva pár percig, majd tálaláskor szórd meg parmezánnal.
A sütőtök a palacsintába is tökéletes. Fahéjjal igazi ínyencség minden édesszájúnak.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció