Házi sütőtökös-ricottás gnocchi: egyszerűbb, mint gondolnád
Az ősz kedvencéből, a tökből isteni gnocchit készíthetsz, ami szósszal leöntve, zöldfűszerekkel megbolondítva még izgalmasabb és tartalmasabb.

sutotokos-tesztaju-gnocchi
Ez is érdekelhet

Letti története megmutatja, hogy a reménytelen helyzetből is van kiút (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Színésznők, akiket az egész ország imád (x)

Egyedülálló szolgáltatásokat kínáló, újépítésű lakások a XIII. kerületben: Idén extra kedvezménnyel! (x)

Tudod már, hol egyél október 8. és 13. között?

beauty and style

Arcszérum kávézaccból és avokádómagból? Újrahasznosítás már a szépségápolásban is »

Mellélőtt szettjével a gyönyörű színésznő: mi történt Chloë Moretz stílusérzékével? »

A magyaros csipkével is lehet újat mutatni: elbűvölő esküvői ruhák 2020-ra, magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az olaszok imádják a gnocchit, rengeteg módon készítik. Ősszel sütőtökkel dobják fel a tésztát. Mivel nagyon lágy, ragadós, lisztezett felületen dolgozz! Ám arra figyelj, hogy ne tegyél bele túl sok lisztet, mert a tészta kemény lesz! A gnocchi jól bírja a fagyasztást, így készíthetsz egyszerre nagyobb adagot is. Több részletben főzd ki a tésztát, hogy a gnocchik ne ragadjanak össze!

Sütőtökös-ricottás gnocchi

Hozzávalók 4 személyre:

  • 45 dkg sütőtök
  • 20 dkg liszt
  • 18 dkg ricotta
  • 10 dkg parmezán
  • 2 db tojássárgája
  • 5 dkg vaj
  • 1 ág bazsalikom
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • bors
  • paradicsomszósz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt vágd ketté, a magokat távolítsd el, darabold fel, és rakd egy tepsibe. Süsd meg 190 fokon körülbelül 40 perc alatt. Ha villával könnyen átszúrod, vedd ki a sütőből, majd amikor kicsit hűl, pépesítsd botmixerrel. Tedd egy tálba, add hozzá a villával áttört ricottát, a tojássárgákat, a parmezánt, a szerecsendiót, a sót és a borsot. Fokozatosan keverd hozzá a lisztet. Lágy, de nem folyós masszát kell kapnod. 
 

Lisztezett felületen oszd négy egyenlő részre, és sodorj belőlük másfél centi átmérőjű rudakat. Vágd fel a tésztát két-három centis darabokra. Ha szeretnéd, villával meg is nyomkodhatod a gnocchikat. Rakd forrásban lévő vízbe, várd meg, míg feljönnek a felszínre, majd további egy percig hagyd még a lábosban. Szűrd le, és forgasd meg felforrósított vajban. Paradicsomszósszal, bazsalikommal, reszelt parmezánnal kínáld. 
Színes, egészséges egytálételt is készíthetsz sütőtökkel. Rakj mellé más zöldségeket is a tepsibe, és morzsolj rá kecskesajtot.  

Ezt is szeretjük