Fűszeres sütőtökös fánk kevert tésztából: egyszerűbb, mint az élesztős, és nagyon finom
Kevert tésztából, minimális olajjal is süthetsz fánkot. Sütőtökpürével a tésztájában különösen finom.

- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Ha mindig szívesen készítettél volna fánkot, de elijeszt a dagasztás, a kelesztés, majd utána a mindent átható olajszag gondolata, próbáld ki ezt az egyszerű, de mégis fenséges, kevert tésztából készült, sütőtökös változatot, amely ráadásul tepsiben sül ropogósra. Ha van otthon fánksütő formád, még szebb lesz, de anélkül is sikerülni fog.
Sütőtökös kevert fánk
Hozzávalók
- 25 dkg liszt
- 20 dkg sütőtök (héj nélkül mérve)
- 7 dkg cukor
- 1.5 dl tej
- 1 tojás
- 1 kávéskanál fahéj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 0.5 csomag sütőpor
- 0.5 dl olaj
- 0.5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
- 0.5 kávéskanál szerecsendió
- 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A sütőtököt alufóliával kibélelt tepsiben cikkekre vágva 200 fokos sütőben egy óra alatt süsd meg. Ha kész, kanalazz ki belőle 20 dekagrammnyit, és villával vagy turmixgépben pürésítsd. A lisztet keverd össze a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel és a gyömbérrel. Egy másik tálban keverd habosra a tojást a kétféle cukorral, öntsd bele az olajat és a tejet, add hozzá a sütőtökpürét, vegyítsd jól el, végül folyamatos keverés mellett, fokozatosan adagold bele a fűszeres lisztet. A masszát vagy olajjal kikent fánksütő formában oszd el, vagy habzsák segítségével nyomj belőle kisebb köröket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és negyedóra alatt süsd őket ropogósra. Tálaláskor porcukorral hintheted meg a fánkokat.
Ha maradt még a kisült tökből, készíts belőle selymes sütőtök-krémlevest!
Még több recept