Fűszeres sütőtökös fánk kevert tésztából: egyszerűbb, mint az élesztős, és nagyon finom
Kevert tésztából, minimális olajjal is süthetsz fánkot. Sütőtökpürével a tésztájában különösen finom.

sutotokos fank
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha mindig szívesen készítettél volna fánkot, de elijeszt a dagasztás, a kelesztés, majd utána a mindent átható olajszag gondolata, próbáld ki ezt az egyszerű, de mégis fenséges, kevert tésztából készült, sütőtökös változatot, amely ráadásul tepsiben sül ropogósra. Ha van otthon fánksütő formád, még szebb lesz, de anélkül is sikerülni fog.

Sütőtökös kevert fánk

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg sütőtök (héj nélkül mérve)
  • 7 dkg cukor
  • 1.5 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 kávéskanál fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 0.5 csomag sütőpor
  • 0.5 dl olaj
  • 0.5 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  • 0.5 kávéskanál szerecsendió
  • 0.5 kávéskanál őrölt gyömbér
  • porcukor a szóráshoz
Recept idők

Elkészítés:

A sütőtököt alufóliával kibélelt tepsiben cikkekre vágva 200 fokos sütőben egy óra alatt süsd meg. Ha kész, kanalazz ki belőle 20 dekagrammnyit, és villával vagy turmixgépben pürésítsd. A lisztet keverd össze a sütőporral, a fahéjjal, a szerecsendióval, a szegfűszeggel és a gyömbérrel. Egy másik tálban keverd habosra a tojást a kétféle cukorral, öntsd bele az olajat és a tejet, add hozzá a sütőtökpürét, vegyítsd jól el, végül folyamatos keverés mellett, fokozatosan adagold bele a fűszeres lisztet. A masszát vagy olajjal kikent fánksütő formában oszd el, vagy habzsák segítségével nyomj belőle kisebb köröket egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. Told 180 fokra előmelegített sütőbe, és negyedóra alatt süsd őket ropogósra. Tálaláskor porcukorral hintheted meg a fánkokat.
 

Ha maradt még a kisült tökből, készíts belőle selymes sütőtök-krémlevest!

Ezt is szeretjük