Múmiás, sütőtökös kenyérpudingsírok: finom, mutatós és különleges süti Halloweenre

Még mindig elkészítheted a sütőtökös kenyérpudingsírokat az esti partira.

Sütőtökös kenyérpuding
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Nálunk is egyre népszerűbbek a Halloween-bulik, ahol érdemes az alkalomhoz illő finomsággal előrukkolni. Ezzel a múmiás, sütőtökös kenyérpudinggal minden meghívottat elkápráztathatsz. A Food Network Halloweeni sütőbajnokság című sorozatából választottuk ki ezt a különleges receptet.

Sütőtökös kenyérpuding

Hozzávalók 6 darabhoz

A sziruphoz

  • 1 bögre barna cukor
  • 0.5 teáskanál egész szegfűszeg
  • 3 rúd fahéj
  • 3 db csillagánizs
  • 1 db narancs

A sütőtökös kenyérpudinghoz

  • 6 bögre felkockázott száraz kenyér
  • 2 bögre teljes tej
  • 1 bögre konzerv sütőtökpüré
  • 0.5 bögre barna cukor
  • 0.25 bögre olvasztott sótlan vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 0.75 teáskanál szerecsendió
  • 0.25 teáskanál
  • 0.5 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 2 db felvert tojás
  • 1 bögre reszelt gouda sajt
  • 0.25 bögre szeletelt mandula
  • 0.25 bögre mazsola
  • összetört fahéjas keksz

A churros-hoz

  • 1 bögre simaliszt
  • 17 dkg fehér csokoládé
  • 0.5 bögre sótlan vaj
  • 3 db tojás
  • 0.5 teáskanál
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
  • sütő spray
  • fahéjas cukorkeverék
  • cukorka szemekhez
Recept idők

Elkészítés:

A sziruphoz egy lábost közepesen magas lángon melegíts fel, önts bele egy bögre vizet, add hozzá a barna cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, a csillagánizst és a narancsszeleteket. Jól keverd össze, és forrald fel, majd vedd közepesre a lángot, és fedő nélkül főzd nyolc-tíz percig. Egy apró lyukú szűrőn szűrd át, és dobd ki a szilárd összetevőket.
 

A kenyérpudinghoz, először is, melegítsd a sütőt 180 fokosra. Egy nagy tálban keverd össze a tejet, add hozzá a sütőtökpürét, a barna cukrot, a vajat, a fahéjat, a szerecsendiót, a sót, a szegfűszeget és a tojásokat. Egy másik nagy tálban vegyítsd a kenyérdarabokat negyed bögre híján az egész sziruppal. A megmaradt, negyed bögre szirupot tedd félre. A tejes keveréket öntsd a kenyérre, és azt finoman forgasd meg benne. Add hozzá a háromnegyed bögre reszelt sajtot, a mandulát és a mazsolát, majd jól keverd össze. A keveréket oszd el egyenlő arányban hat mini vekni sütőforma között, majd süsd 25-30 percig, amíg a tésztából a közepébe szúrt kést tisztán ki lehet húzni.
Amíg a puding még meleg, öntsd a hat sütemény tetejére a megmaradt negyed bögre szirupot, és hintsd meg a megmaradt negyed bögre sajttal. Ezután minden vekni tetejére szórj összetört kekszdarabokat, hogy úgy nézzen ki, mint a temető földje.
 

A churroshoz egy közepes lábosban keverd össze a vajat, a sót és egy bögre vizet, majd közepesen nagy lángon forrald fel. Vedd le a tűzről, az egész lisztet egyszerre öntsd hozzá, és fakanállal gyorsan keverd össze, hogy összeálljon. Rakd hozzá a vaníliát, majd egyenként add hozzá a felvert tojást úgy, hogy alaposan keverd meg, mielőtt a következő tojást hozzáraknád. Minden egyes tojás hozzáadása után a keverék fényes és sima lesz, de amikor összeáll, inkább a burgonyapüré sűrűségére emlékeztet. A tésztát kanalazd egy nagy, nyomócsöves habzsákba. Egy sütőlapot enyhén fújj be sütő spray-vel, vagy sütőpapírral béleld ki. A lapra egymástól legalább két és fél centis távolságra 10 centi hosszú sorokat nyomj ki a zsákból. A churrost körülbelül 25 perc alatt süsd aranybarnára, míg a közepébe szúrt fogpiszkálót tisztán ki lehet belőle húzni.
 

A fahéjas cukrot öntsd egy lapos, négyszögletű tepsibe. A churrókat fújd be finoman sütő spray-vel, mindegyiket mártsd bele a fahéjas cukorkeverékbe, és jól forgasd meg, hogy a keverék mindenhol megtapadjon.
Az olvasztott fehér csokoládét öntsd egy habzsákba. Használhatsz műanyag uzsonnás zacskót is, melynek egyik sarkát csípd le. A csokoládét gyorsan, cikkcakkosan folyasd a churrosra, hogy úgy nézzen ki, mintha gyolcsba betekert múmia lenne, majd drazséból készíts szemet a múmiának. A múmiákat fektesd a kenyérpuding-sírokba, és a kekszet - mint fejfát - állítsd a múmia fejéhez.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük