Sütőtökös tészta roppanós baconnel: a tejszín igazán szaftossá teszi
Könnyen letudhatod az ételkészítést, ha sütőtökös tészta lesz az ebéd. Igazi különlegesség, aminek már a látványa is étvágygerjesztő.
A sütőtök a legegyszerűbb tésztát is feldobja. Édeskés ízéhez a sós, ropogós bacon is remekül megy. Ha van maradék sült tök, még gyorsabban végzel a fogással, mert azt is felhasználhatod hozzá. A tejszínt szinte teljesen magába szívja a tészta, ami így lesz igazán selymes.
Sütőtökös, baconös tészta
Hozzávalók
- 30 dkg tészta
- 10 dkg bacon
- 0.5 db sütőtök közepes
- 5 dkg parmezán
- 1 db vöröshagyma
- 2 dl tejszín
- só
- bors
- pirított magok
Elkészítés:
A tésztát rakd lobogó, sós vízbe, és főzd forrástól számítva nyolc-tíz percig. Amikor fogkemény, szűrd le, és csepegtesd le. A hagymát aprítsd fel, a sütőtököt pucold meg, és vágd kisebb darabokra. A felszeletelt bacont pirítsd meg, majd szedd ki a szalonnadarabokat.
Rakd a visszamaradt zsiradékra a vöröshagymát, és dinszteld meg. Add hozzá a sütőtököt, és pirítsd kevergetve egy kicsit. Önts hozzá kevés vizet, és párold puhára. Keverd hozzá a tésztát, öntsd hozzá a tejszínt, forgasd össze, tedd hozzá a bacont, sózd, borsozd. Tálaláskor szórd meg reszelt parmezánnal és magvakkal.
Mézédes sütőtökkel a rizottót is még finomabbá teheted. Tökéletes és laktató főétel lehet.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció