Ropogós, omlós, fűszeres: sütőtökkel sült csirkecomb
Az ízekben gazdag, sütőtökkel sült csirkecomb ideális ebéd hétvégére, így nem kell egy egész délelőttöt a konyhában töltened.

Ropogós, omlós, fűszeres: sütőtökkel sült csirkecomb
Ez is érdekelhet

Nemzetközi ízélményekkel vár a budapesti ÁRKÁD (x)

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

beauty and style

Eszméletlenül dögös lesz, ha így szárítod be a hajad: a Hollywood-hullámoknak nehéz ellenállni »

Andie Macdowell lánya ugyanolyan szép, mint édesanyja: a 24 éves Margaret Qualley színésznőként bontogatja szárnyait »

Egyszerű ételek, amik felgyorsítják az öregedést: a reggeli pirítósban sem bízhatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha jöhet a csirke minden mennyiségben és formában, akkor ezt a receptet is feltétlenül próbáld ki! Sütőtökkel igazi őszies finomság, ráadásul egyszerű és laktató. Minél tovább pihen a pácban a hús, annál több nedvességet szív magába. Így igazán szaftos és omlós lesz. Az érett, jó sütőtök köretként is kitűnő. Ha nincs otthon narancs, azt akár el is hagyhatod. 

Sütőtökkel sült csirkecomb

Hozzávalók 4 személyre:

  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 db sütőtök
  • 2 db narancs
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 ág rozmaring
  • 1 ág kakukkfű
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 db citrom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Öntsd egy tálba az olajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Keverd jól össze, és forgasd bele a megmosott, megtisztított csirkecombokat. Hagyd állni a páclében legalább egy órát, de tovább is pihentetheted benne.
 

Mosd meg a sütőtököt, pucold meg, magozd ki, kockázd fel. Kend ki a tepsit olívaolajjal, rakd bele a csirkecombokat, melléjük, köréjük a tök- és narancsdarabokat. Öntsd le a maradék páclével, és locsold meg kevés vízzel. Fedd le a tepsit fóliával, told be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 50 percig. Amikor már minden puha, szedd le a fóliát, és told vissza még 15-20 percre a sütőbe, hogy a hús szépen megpiruljon.

Ezt is szeretjük