Ropogós, omlós, fűszeres: sütőtökkel sült csirkecomb
Az ízekben gazdag, sütőtökkel sült csirkecomb ideális ebéd hétvégére, így nem kell egy egész délelőttöt a konyhában töltened.
Ha jöhet a csirke minden mennyiségben és formában, akkor ezt a receptet is feltétlenül próbáld ki! Sütőtökkel igazi őszies finomság, ráadásul egyszerű és laktató. Minél tovább pihen a pácban a hús, annál több nedvességet szív magába. Így igazán szaftos és omlós lesz. Az érett, jó sütőtök köretként is kitűnő. Ha nincs otthon narancs, azt akár el is hagyhatod.
Sütőtökkel sült csirkecomb
Hozzávalók 4 személyre
- 4 db egész csirkecomb
- 1 db sütőtök
- 2 db narancs
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál mustár
- 1 ág rozmaring
- 1 ág kakukkfű
- 0.5 dl olívaolaj
- 0.5 db citrom
- só
- bors
Elkészítés:
Öntsd egy tálba az olajat, a citrom levét, a zúzott fokhagymát, a mustárt, a sót, a kakukkfüvet és a rozmaringot. Keverd jól össze, és forgasd bele a megmosott, megtisztított csirkecombokat. Hagyd állni a páclében legalább egy órát, de tovább is pihentetheted benne.
Mosd meg a sütőtököt, pucold meg, magozd ki, kockázd fel. Kend ki a tepsit olívaolajjal, rakd bele a csirkecombokat, melléjük, köréjük a tök- és narancsdarabokat. Öntsd le a maradék páclével, és locsold meg kevés vízzel. Fedd le a tepsit fóliával, told be a 180 fokra előmelegített sütőbe, és süsd körülbelül 50 percig. Amikor már minden puha, szedd le a fóliát, és told vissza még 15-20 percre a sütőbe, hogy a hús szépen megpiruljon.
Miért félünk attól, amit nem ismerünk?
Hogyan formálja a mesterséges intelligencia a mindennapjainkat?
A Femina Klub októberi vendége Rab Árpád trend- és jövőkutató lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között a mesterséges intelligencia rejtelmeiről beszélget. Vajon hogyan fog alakulni a világunk a mesterséges intelligencia térhódításával? Milyen szerepe lesz az AI-nak mindennapjainkban?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. október 24. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció