A legfinomabb, mézesre sült sütőtök receptje
Végre itt a sütőtök szezonja! Süss minél többször szuperegészséges csemegét, próbáld ki különböző fűszerekkel és mézzel is!


- Ultranőies rövid frizurák, minden korosztály számára: divatos és határozott megjelenést garantálnak »
- Gyönyörű virágba borult ruhák, álmodozó menyasszonyoknak: a Daalarna visszahozza az elveszett ünnepek szépségét és örömét »
- Pár centivel magasabbnak és vékonyabbnak tűnhetsz, ha így viseled a tavaszi rétegeket: 12 alaknyújtó öltözködési tipp »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
- Az auschwitzi nőgyógyász, aki Mengelétől mentette meg a várandós rabokat: döntése az élete végéig üldözte Gisella Perlt
Ősszel különösen fontos, hogy felturbózd az immunrendszeredet. Erre a sütőtök kiválóan alkalmas, hiszen rengeteg vitamint, antioxidánst tartalmaz. Sütőben sütve, fűszerezve akár desszertnek is tökéletes. Ha marad, készíts belőle krémlevest.
Sütőtök recept
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 sütőtök
- 3 evőkanál méz
- 1 teáskanál rozmaring
- olívaolaj
Elkészítés:
Fontos, hogy csak egészséges, hibátlan felületű tököt válassz. A daraboltat hagyd inkább a zöldségesnél. Sütésre ideális a hosszúkás alakú, mézédes kanadai vagy a bordázott nagydobosi tök. Mosd meg, kanállal távolítsd el a magokat. Vágd fel körülbelül 10-12 részre. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, hogy ne kelljen majd túl sokáig takarítani a sütőt. Rendezd el a szeleteket, lehetőleg hagyj közöttük három centi távolságot.
Szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, gyömbérrel. Ha a pikáns ízekért vagy oda, akkor sózd, borsozd, sőt, fokhagymát is nyomhatsz rá. Vigyázz, a fűszerezést ne vidd túlzásba! Locsold meg kevés olívaolajjal, az édesszájúak mézet is csorgathatnak rá. Tedd sütőbe, és süsd 200 fokon körülbelül egy órán át. A sütési idő a tök nagyságától és fajtájától is függ. Akkor biztos, hogy elkészült, ha villával könnyen át tudod szúrni, a teteje pedig kicsit égettnek tűnik.

Még több recept