A legfinomabb, mézesre sült sütőtök receptje
Végre itt a sütőtök szezonja! Süss minél többször szuperegészséges csemegét, próbáld ki különböző fűszerekkel és mézzel is!

A legfinomabb, mézesre sült sütőtök receptje
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ősszel különösen fontos, hogy felturbózd az immunrendszeredet. Erre a sütőtök kiválóan alkalmas, hiszen rengeteg vitamint, antioxidánst tartalmaz. Sütőben sütve, fűszerezve akár desszertnek is tökéletes. Ha marad, készíts belőle krémlevest.

Sütőtök recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 sütőtök
  • 3 evőkanál méz
  • 1 teáskanál rozmaring
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

Fontos, hogy csak egészséges, hibátlan felületű tököt válassz. A daraboltat hagyd inkább a zöldségesnél. Sütésre ideális a hosszúkás alakú, mézédes kanadai vagy a bordázott nagydobosi tök. Mosd meg, kanállal távolítsd el a magokat. Vágd fel körülbelül 10-12 részre. Egy tepsit bélelj ki alufóliával, hogy ne kelljen majd túl sokáig takarítani a sütőt. Rendezd el a szeleteket, lehetőleg hagyj közöttük három centi távolságot.

Szórd meg rozmaringgal, kakukkfűvel, gyömbérrel. Ha a pikáns ízekért vagy oda, akkor sózd, borsozd, sőt, fokhagymát is nyomhatsz rá. Vigyázz, a fűszerezést ne vidd túlzásba! Locsold meg kevés olívaolajjal, az édesszájúak mézet is csorgathatnak rá. Tedd sütőbe, és süsd 200 fokon körülbelül egy órán át. A sütési idő a tök nagyságától és fajtájától is függ. Akkor biztos, hogy elkészült, ha villával könnyen át tudod szúrni, a teteje pedig kicsit égettnek tűnik.

Ezt is szeretjük