Tökéletes sütőporos lángos: a leggyorsabb és legegyszerűbb változat
A sütőporos lángost rögtön sütheted, és nem tudod elhibázni.

Tökéletes sütőporos lángos: a leggyorsabb és legegyszerűbb változat
Ez is érdekelhet

Nyerj 2 főre szóló, 3 éjszakás nyaralást Ausztriába, az aktív pihenés paradicsomába (x)

Ingyenes lesz Budapest legnagyobb szezonnyitó borfesztiválja - Ekkor érdemes a Városligetbe menni (x)

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Divat 70 kiló felett: őt kövesd az Instán, ha molett vagy, és szeretsz öltözködni »

A szezon legnépszerűbb farmernadrágjai 8 ezer forint alatt »

Helen Mirren és a tavasz: 72 évesen üdébb, mint némelyik harmincas nő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Szereted a lángost, mégis ritkán készíted, mert macerásnak tartod? Ha kipróbálod a sütőporos változatot, megváltozik a véleményed. Szempillantás alatt összeállítod, és legalább olyan gyorsan meg is sütöd. Kínáld a szokásos módon, fokhagymásan, tejfölösen, sajtosan, baconnel, sonkával. 

Hozzávalók 12 darabhoz:

  • 40 dkg liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 dl víz
  • 1 teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáld át, majd keverd össze a sütőporral és a sóval. Öntsd hozzá az olajat, a tejfölt, majd több részletben a vizet. Alaposan dolgozd ki a tésztát. A legegyszerűbb, ha beveted a robotgép dagasztókarját. Arra ügyelj, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Nyújtsd ki, majd olajos kézzel szaggass belőle kis halmokat.
 

Önts egy serpenyőbe bőségesen olajat, és forrósítsd fel. A tésztát a kezeddel kicsit húzkodd meg, formázd tetszés szerint, és rakd az olajba. A lángosok mindkét oldalát süsd aranybarnára. Szedd ki, majd papírtörlőn csepegtesd le. Kedvenc feltéteddel kínáld.

Blog.hu ajánló