Foszlós kókuszos csiga sütőporos tésztából - Ezt nem kell dagasztani és keleszteni

A gyors kókuszos csiga akár reggelire, akár uzsonnára jól jön egy bögre ital mellé.

Foszlós kókuszos csiga sütőporos tésztából - Ezt nem kell dagasztani és keleszteni
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A roppanós kókuszos csiga méltó párja a kakaós verziónak. Ha sütőporral készíted a tésztát, pikk-pakk összeáll, és nem kell várni arra, hogy megkeljen.

A töltelék intenzíven kókuszos, és az állaga is tökéletes. Ha egyszer elkészíted, ragaszkodni fogsz ehhez a recepthez.

Sütőporos kókuszos csiga

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg natúr joghurt
  • 6 dkg cukor
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor

Tetejére:

  • 30 dkg porcukor
  • 20 dkg kókuszreszelék
  • 4 tojásfehérje
  • 2 dkg olvasztott vaj

Elkészítés ideje:

A tészta hozzávalóit mérd ki, rakd egy tálba, és kézzel jól gyúrd össze. Nem lesz nehéz dolgod, hiszen gyorsan és egyszerűen összeáll. Amikor már szép fényes, jól formázható és nem ragad, tedd át lisztezett felületre. Nyújtsd körülbelül fél centi vastagra, és kend meg az olvasztott vajjal.

A töltelékhez a tojásfehérjét verd kemény habbá, keverd hozzá a porcukrot és a kókuszreszelék kétharmadát. Kend a tésztára, és tekerd fel. Vágj körülbelül négycentis tekercseket, és rakd a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hagyj köztük legalább ötcentis távolságot, mert jól megnőnek. Szórd a csigákra a maradék kókuszt. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 20 perc alatt. 

Ezt is szeretjük