Sütőben sült bundás kenyér sok sajttal: laktató reggeli olajszag nélkül
A bundás kenyérnek számtalan csábító variációja van, erre a tepsis, sajtos változatra nem lesz panasz.
Kevésbé hizlal, bár azért nem diétás, nem terheli meg úgy a gyomrot, és legalább olyan ízletes lesz a bundás kenyér, ha nem sok olajban, hanem tepsiben sütöd meg. Szikkadt kenyér felhasználására, reggelire, vacsorára is remek választás. Ha marad belőle, másnap melegítve is bátran megeheted. Kenhetsz a sajt alá tejfölt, vagy kínálhatsz hozzá zöldségeket.
Sütőben sült bundás kenyér recept
Hozzávalók
- 10 dkg sajt
- 6 szelet kenyér
- 4 db tojás
- 2 dl tej
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- vaj
Elkészítés:
Egy tepsit kenj ki vajjal, és melegítsd elő a sütőt. A tojásokat üsd egy tálba, majd öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Kézi habverővel vagy villával verd fel. A kenyérszeleteket forgasd meg a tojásos keverékben, és rakd bele a kivajazott tepsibe. Ha marad tojásos massza, öntsd a kenyerek tetejére. Told a forró sütőbe, és 160 fokon süsd szép pirosra 15 perc alatt. Végül szórd meg reszelt sajttal. Ha szeretnéd, hogy ráolvadjon, tedd vissza egy-két percre a sütőbe.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció