Sütőben sült bundás kenyér sok sajttal: laktató reggeli olajszag nélkül
A bundás kenyérnek számtalan csábító variációja van, erre a tepsis, sajtos változatra nem lesz panasz.

Sütőben sült bundás kenyér sok sajttal: laktató reggeli olajszag nélkül
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kevésbé hizlal, bár azért nem diétás, nem terheli meg úgy a gyomrot, és legalább olyan ízletes lesz a bundás kenyér, ha nem sok olajban, hanem tepsiben sütöd meg. Szikkadt kenyér felhasználására, reggelire, vacsorára is remek választás. Ha marad belőle, másnap melegítve is bátran megeheted. Kenhetsz a sajt alá tejfölt, vagy kínálhatsz hozzá zöldségeket.

Sütőben sült bundás kenyér recept

Hozzávalók:

  • 10 dkg sajt
  • 6 szelet kenyér
  • 4 db tojás
  • 2 dl tej
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • vaj
Recept idők

Elkészítés:

Egy tepsit kenj ki vajjal, és melegítsd elő a sütőt. A tojásokat üsd egy tálba, majd öntsd hozzá a tejet, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval és fokhagymával. Kézi habverővel vagy villával verd fel. A kenyérszeleteket forgasd meg a tojásos keverékben, és rakd bele a kivajazott tepsibe. Ha marad tojásos massza, öntsd a kenyerek tetejére. Told a forró sütőbe, és 160 fokon süsd szép pirosra 15 perc alatt. Végül szórd meg reszelt sajttal. Ha szeretnéd, hogy ráolvadjon, tedd vissza egy-két percre a sütőbe.

Ezt is szeretjük