Isteni, kalóriaszegény köret krumpli és rizs helyett: roppanós, sütőben sült brokkoli
A sütőben sült brokkoli finom, egészséges és kalóriaszegény köret.
Érdemes megismerkedni a sütőben sült brokkolival, mert amellett, hogy tele van vitaminnal, kalóriát is alig tartalmaz. A zöldség még sült állapotban is megtartja a C-vitamin-tartalma 90 százalékát, miközben tíz deka alig 30 kalóriát tartalmaz.
Sütőben sült brokkoli
Hozzávalók 4 személyre
- 80 dkg brokkoli
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 teáskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál só
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A brokkolit szedd rózsáira. Folyó víz alatt alaposan mosd meg, hogy ne maradjon benne semmi szennyeződés, majd vágd félbe őket. Az olívaolajat keverd el a fokhagymaporral, a Cayenne-borssal, a sóval és a frissen őrölt borssal. Forgasd össze a brokkolival, hogy mindegyik darabot egyenletesen vonja be, majd oszd el egy sütőpapírral kibélelt tepsiben. Úgy tedd őket a tepsibe, hogy lehetőleg ne fedjék egymást. Told 230 fokos sütőbe 15-20 percre, amíg megpirul. Frissen tálald.
Brokkoliból isteni finom tésztaszószt is varázsolhatsz.
Könnyed brokkolis tészta 10 perc munkával: gyorsan készül a tápláló zöldségszósz
Brokkoliból nemcsak rakott, sütőben készült finomság, krémleves vagy zöldségköret készülhet, hanem pürésítve mennyei tésztaszósz is.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció