7 kedvenc karácsonyi süti házilag, amit a fára is tehetsz

A habcsóktól a szaloncukorig

Omlósak, ropogósak, és látványnak sem utolsók.

Dia

	Mézeskalács	Az ünnep legjellegzetesebb édessége a bármilyen formára alakítható és cukorhabbal gyönyörűre díszíthető mézeskalács. Hagyd, hogy mindenki kivágja a nyers tésztából kedvenc formáját, lyukaszd ki egy apró ponton, és süsd ropogósra az illatos édességet. A tökéletes dísz tökéletes receptjét itt találod, és néhány ötletet is adunk a formázáshoz.

Mézeskalács

Az ünnep legjellegzetesebb édessége a bármilyen formára alakítható és cukorhabbal gyönyörűre díszíthető mézeskalács. Hagyd, hogy mindenki kivágja a nyers tésztából kedvenc formáját, lyukaszd ki egy apró ponton, és süsd ropogósra az illatos édességet. A tökéletes dísz tökéletes receptjét itt találod, és néhány ötletet is adunk a formázáshoz.

Dia


                        	Szaloncukor
                        	Nincs karácsony szaloncukor nélkül, egész decemberben minden bolt polcai hemzsegnek a jellegzetes édességtől, de ahelyett, hogy valamilyen bizonytalan eredetű terméket vásárolnál, inkább készítsd el otthon! Bármilyen ínycsiklandó töltelékkel megcsinálhatod, és a külsején levő mázat is variálhatod kedvedre. Itt öt ellenállhatatlan receptet is találsz hozzá!

Szaloncukor

Nincs karácsony szaloncukor nélkül, egész decemberben minden bolt polcai hemzsegnek a jellegzetes édességtől, de ahelyett, hogy valamilyen bizonytalan eredetű terméket vásárolnál, inkább készítsd el otthon! Bármilyen ínycsiklandó töltelékkel megcsinálhatod, és a külsején levő mázat is variálhatod kedvedre. Itt öt ellenállhatatlan receptet is találsz hozzá!

Dia

	Habcsók	Az egyik legismertebb dísz, ami édesség is, nem más, mint a habcsók. Ennél egyszerűbben aligha készíthetsz finomságot, csak tojáshab kell hozzá, na meg a kreativitásod, hogy minél szebb formákat süss. Ételfestékkel extra színessé teheted a habcsókokat, és így a fát is. Az egyszerű receptet itt találod.

Habcsók

Az egyik legismertebb dísz, ami édesség is, nem más, mint a habcsók. Ennél egyszerűbben aligha készíthetsz finomságot, csak tojáshab kell hozzá, na meg a kreativitásod, hogy minél szebb formákat süss. Ételfestékkel extra színessé teheted a habcsókokat, és így a fát is. Az egyszerű receptet itt találod.

Dia

	Csokis perec	A jellegzetes formájú finomság a fán is nagyon jól mutat. Ez az az édesség, amiből viszonylag egyszerűen óriási adagokat készíthetsz, így biztosan jut majd a fára is. Díszítsd nagy szemű dekorcukorkával, hogy még szebb legyen! Kattints ide a receptért, amit sós helyett, édes változatban készíts el, a tészta nem változik, csak csokiba kell mártani.

Csokis perec

A jellegzetes formájú finomság a fán is nagyon jól mutat. Ez az az édesség, amiből viszonylag egyszerűen óriási adagokat készíthetsz, így biztosan jut majd a fára is. Díszítsd nagy szemű dekorcukorkával, hogy még szebb legyen! Kattints ide a receptért, amit sós helyett, édes változatban készíts el, a tészta nem változik, csak csokiba kell mártani.

Dia


                        	Kandírozott dió, mandula, mogyoró
                        	Ha igazán ropogós díszeket szeretnél, akkor mindenképpen ezt készítsd! Negyed kiló dióból már egész sok juthat majd a fára, egyszerűen mártsd őket cukorszirupba - ehhez a dió súlyával megegyező mennyiségű cukrot főzz fel 25 dekánként egy deci vízzel -, keverd bele a diót, pár percig hagyd benne, majd csepegtesd le őket, és várj, amíg megszáradnak. Ezután kösd körbe őket arany vagy ezüst cérnával. Élelmiszerfestékkel akár ezüst- vagy aranyszínűre is varázsolhatod őket.

Kandírozott dió, mandula, mogyoró

Ha igazán ropogós díszeket szeretnél, akkor mindenképpen ezt készítsd! Negyed kiló dióból már egész sok juthat majd a fára, egyszerűen mártsd őket cukorszirupba - ehhez a dió súlyával megegyező mennyiségű cukrot főzz fel 25 dekánként egy deci vízzel -, keverd bele a diót, pár percig hagyd benne, majd csepegtesd le őket, és várj, amíg megszáradnak. Ezután kösd körbe őket arany vagy ezüst cérnával. Élelmiszerfestékkel akár ezüst- vagy aranyszínűre is varázsolhatod őket.

Dia


                        	Kandírozott narancs
                        	Igazán illatos és látványos lesz a fád, ha kandírozott narancshéjjal díszíted. A csillogós cukorbevonattal ellátott, kissé kesernyés, de édes finomság nagyon jól mutat a fán, önmagában nem elég, de más, hasonlóan színes díszekkel gyönyörű lesz. A kész szeletkéket tűbe fűzött cérnával tedd akaszthatóvá. Így készítsd, hogy igazán finom legyen.

Kandírozott narancs

Igazán illatos és látványos lesz a fád, ha kandírozott narancshéjjal díszíted. A csillogós cukorbevonattal ellátott, kissé kesernyés, de édes finomság nagyon jól mutat a fán, önmagában nem elég, de más, hasonlóan színes díszekkel gyönyörű lesz. A kész szeletkéket tűbe fűzött cérnával tedd akaszthatóvá. Így készítsd, hogy igazán finom legyen.

Dia


                        	Linzerkarika
                        	A linzertésztából készített sütemény igazi jolly joker, hiszen egyrészt az ünnepi forgatag előtt pár nappal elkészítheted, így az utolsó pillanatokban már nem kell vele foglalkoznod, másrészt pedig dísznek sem utolsó. Ha van jó kiszúró formád, akkor igazán szép lesz a belőle készített dísz, de saját kezűleg is vághatsz különböző alakokat belőle. A szalagnak való lyukat pedig egy hurkapálcával alakítsd ki, még sütés előtt. Az alapreceptet itt találod, a többi csak rajtad múlik.

Linzerkarika

A linzertésztából készített sütemény igazi jolly joker, hiszen egyrészt az ünnepi forgatag előtt pár nappal elkészítheted, így az utolsó pillanatokban már nem kell vele foglalkoznod, másrészt pedig dísznek sem utolsó. Ha van jó kiszúró formád, akkor igazán szép lesz a belőle készített dísz, de saját kezűleg is vághatsz különböző alakokat belőle. A szalagnak való lyukat pedig egy hurkapálcával alakítsd ki, még sütés előtt. Az alapreceptet itt találod, a többi csak rajtad múlik.

Ezt is szeretjük
Fotó: